Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Po pádu třípatrového domu zemřelo deset lidí. Dalších 20 je v Indii zavalených troskami

Autor: ČTK - 
21. září 2020
08:35

Deset lidí v pondělí přišlo v západní Indii o život, když se brzo ráno zřítila třípatrová obytná budova. V jejích troskách může být podle místních úřadů dalších 20 osob. Podle agentury AFP se neštěstí stalo necelé čtyři hodiny po půlnoci místního času ve městě Bhivandi nedaleko Bombaje, která je střediskem státu Maháráštra.

„Zahynulo deset lidí, jedenáct jsme zachránili,“ řekl zástupce městské správy. Podle agentury AP je jedenáct zraněných. Do záchranářské operace se zapojilo na 40 lidí včetně jednotky pro řešení katastrofálních událostí. Její velitel řekl, že záchranářům pomáhají psi a že se pátrá po 20 až 25 dalších osobách.

Proč dům spadl, zatím není jasné. AFP napsala, že podobná neštěstí se v Indii řeší v období od června do září běžně, protože vlhko panující v období dešťů často budovy naruší.

Dům, který se zřítil dnes, byl starý 30 let a podle města potřeboval opravy, které zdržela opatření přijatá kvůli koronaviru. Stát Maháráštra patří v Indii k oblastem s nejvyšším počtem nakažených - je odtud nahlášeno více než milion případů. Celkově se v Indii, která má přes 1,3 miliardy obyvatel, nakazilo více než 5,4 milionu lidí a s covidem-19 tam zemřelo přes 86 700 osob.

Zobrazit celou diskusi