Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nový luxusní hotel má zlaté i záchody. Bazén na střeše nabízí blyštivý výhled na Hanoj

Autor: Darina Jíchová - 
2. července 2020
10:15

V centru vietnamské metropole Hanoj vyrostl světový unikát – luxusní hotel, jehož exteriér i interiér je pokrytý 24karátovým zlatem. Hotel Dolce Hanoi Golden Lake byl slavnostně otevřen na počátku června, kdy došlo k rozvolnění restrikcí přijatých kvůli pandemii koronaviru. V budově s 25 podlažími a 342 pokoji lze nalézt zlaté dlaždičky, zlatem obkládané stěny, zlaté vany i záchody. Impozantní je i zlatavá fasáda, jejíž lesk je vidět široko daleko, informoval server Lenta.ru.

Stavba hotelu trvala deset let a na pěti tisících metrech čtverečních vznikl blyštivý skvost ve stylu empíru. Kromě přepychových pokojů s pozlaceným nábytkem, dekoracemi a dalším vybavením, hotel svým hostům nabízí několik restaurací, barů nebo panoramatický střešní bazén, který je rovněž lemován zlatem. Jedna noc v hotelu vyjde v současnosti na zhruba 6 tisíc korun.

Nová dominanta vietnamské Hanoje: Hotel ze zlata. Nová dominanta vietnamské Hanoje: Hotel ze zlata. | Facebook/Dolce Hanoi Golden Lake

Hotel Dolce Hanoi Golden Lake není úplně tak první na světě, který použil drahý kov. Dubajský hotel Burdž al-Arab má ve vstupní hale výtah zdobený 22karátovým zlatem, hotel Emirates Palace Abú Dhabí má pozlacené stěny a stropy i další výzdobu. Také jeden z hotelů amerického prezidenta Donalda Trumpa má pozlacená okna, konkrétně jeho Trump International Hotel v Las Vegas.

Developer: Hanoj potřebovala atrakci pro turisty

Za projektem stojí developerská společnost Hoa Binh Group, která zahájila stavbu v roce 2009. „Cestovní ruch je klíčový pro místní ekonomiku, sektor tak musel přijít s atraktivním projektem, který by přilákal turisty. A hotel Dolce Hanoi Golden Lake jím rozhodně je,“ okomentoval šéf společnosti Nguyen Huu Duong.

fico ( 2. července 2020 10:37 )

A jinak holá ***.

Zobrazit celou diskusi