Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Místo drsňáků náhradní mámy: Vojáci krmící zraněné a opuštěné koaly dojali Austrálii

Autor: Darina Jíchová - 
25. ledna 2020
20:05

Australští vojáci se naplno zapojili do záchrany zvířat, která nejvíce utrpěla během rozsáhlých požárů, s nimiž se země potýká už od září. Pomáhají na Klokaním ostrově i v rezervacích a záchranných stanicích. Vojáci se samozřejmě v rámci operace Pomoc po lesních požárech věnují také Australanům, které oheň připravil o domovy. Členové různých jednotek distribuují zásoby a odklízejí trosky. Jejich počínání sledují lidé z celého světa hlavně díky facebooku 9. brigády australské armády, uživatele sociálních sítí dojaly snímky vojáků s koaly v náručí.

Vojáci vyrazili do rezervace Cleland Wildlife Park, kde za asistence veterinářů krmili popálené koaly. Návštěva v rezervaci podle příspěvků na facebooku vojáky „pozvedla na duchu“. „Muži ze 16. regimentu dorazili do rezervace Cleland Wildlife Park, svoje volno využili k podpoře našich chlupatých přátel,“ stojí v příspěvku doplněném o snímky vojáků a zvířat.

Vojáci pomáhají, kde se dá

Operace Pomoc po lesních požárech se v posledních dnech přesunula na ohněm zdevastovaný Klokaní ostrov. Jednotky dorazily se zásobami a hned se pustily do práce. Na ostrově probíhá hromadné odklízení škod, které zde požár napáchal.

Australští vojáci pomáhají s obnovou po požárech. Australští vojáci pomáhají s obnovou po požárech. | Facebook 9. brigády australské armády

Požáry v jihovýchodní Austrálii mají na svědomí 31 obětí, největší škodu ale zaznamenala místní fauna, podle odborníků si oheň vyžádal život až půl miliardy živočichů, nejvíce strádali koalové a klokani.

Video  Záchrana koaly: Babička hrdinsky vběhla pro zvíře do plamenů.  - Reuters
Video se připravuje ...

starymlok ( 25. ledna 2020 21:27 )

Skličující,ale poučné,podívejte se na naše množírny,jak se chovají někteří jedinci ke zvířatům.A hlavne,jak rozhodl parlament o sankcích na množírny.
Parta zkur-ve-ných fá-lu-sů,resp.dobyt-ků

Zobrazit celou diskusi