Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Panika v Berlíně: Lidé hledali úkryt. Střelba při pokusu o loupež u Checkpointu Charlie?

Aktualizováno -
30. prosince 2019
17:15
Autor: ČTK - 
30. prosince 2019
14:17

Německá policie zasahuje v centru Berlína poblíž bývalého kontrolního stanoviště Checkpoint Charlie. Podle svědků se střílelo v blízké kavárně, to však policie nepotvrdila. Mluvčí policie stanici RBB řekl, že k výstřelům - pokud skutečně padly - mohlo dojít během údajného pokusu o loupež v jednom  z obchodů. Podle Bildu lidé hledali v okolí úkryt, obávali se možného střelce.

Co je jisté, je to, že policie uzavřela okolí křižovatky ulic Friedrichstraße a Kochstraße. Na místo podle agentury DPA dorazilo speciální policejní komando (SEK), hasiči i sanitní vůz.

Německá média s odvoláním na svědky nejprve uvedla, že neznámý pachatel patrně přepadl obsluhu v kavárně - podle všeho mělo jít o jednu z poboček řetězce Starbucks.

Policie na twitteru uvedla, že má situaci pod kontrolou. V pondělí odpoledne však uvedla, že přepadení kavárny u bývalého kontrolního stanoviště Checkpoint Charlie se nestalo a zda se v místě vůbec střílelo, jasné není.

„Po výslechu dalších svědků a prohlídce celého domu ve Friedrichstrasse nebyly dosud ohlášené závěry potvrzeny. Neexistují žádné další náznaky ohledně podezřelého. Hledání v blízkém okolí rovněž neprokázalo podezření. Kolegové na místě nicméně nalezli nábojnici ze střelné zbraně. Naše místní kriminální policie přebírá další vyšetřování této záležitosti,“ uvedla na twitteru berlínská policie.

Propukla panika

Deník Bild uvedl, že svědek uslyšel střelbu na křižovatce v Berlíně-Mitte a poté vypukla panika. Z místa se tak ozýval křik a lidé začali utíkat a hledat úkryty. Policie byla rychle na místě s velkým kontingentem a blokovala ulice kolem Checkpoint Charlie, který je oblíbený u turistů, líčí Bild.

 

starymlok ( 30. prosince 2019 15:14 )

Umíš ty trubče napsat něco jinýho

Zobrazit celou diskusi