Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vánoce u Trumpových: Melania střídala šaty, Ivanka vyměnila otce za Paříž

Autor: Darina Jíchová - 
27. prosince 2019
13:59

Jak vypadaly Vánoce první rodiny Spojených států? Prezident Donald Trump sezval rodinu do svého oblíbeného letoviska Mar-a-Lago na Floridě. První dáma Melania Trumpová, velká milovnice Vánoc, mírně šokovala, když dorazila celá v černém, nepřítomnost svátečných barev však nahradila širokým úsměvem. Na Floridu přijel také prezidentův syn Donald Trump mladší, chyběla první dcera Ivanka Trumpová. Ta s manželem vyrazila za romantikou do Paříže, napsal list Daily Mail.

O první dámě USA je známé, že zbožňuje Vánoce. Výzdobě Bílého domu se věnovala už od července, na vánočních akcích se většinou objevuje v tradičních barvách, jako je červená, zelená nebo bílá se třpytivými akcenty.

Letos ke štědrovečerní večeři zasedla celá v černém, oblékla midi šaty, jejichž výstřih lemovaly blyštivé šperky. Nepřekvapila výběrem bot, sáhla po černých lodičkách od Christiana Louboutina, zvolila pár z kolekce So Kate s téměř 13 centimetrovými podpatky za 16,7 tisíce korun.

Na první svátek vánoční se Trumpová účastnila dlouholeté tradice, tzv. Santovy horké linky. První dáma odpovídala na dotazy dětí, tentokrát už zvolila sváteční barvy, vystoupila v třpytivě zelených šatech z módního domu Hervé Léger v hodnotě 36 tisíc korun, opět nechyběly „louboutinky“, šaty doplnila dalším párem z řady So Kate, ale ve stříbrné barvě.

Trump si neodpustil sváteční golf

Prezident Trump na Floridě využil teplého počasí, v Mar-a-Lago se teploty pohybují kolem 25 stupňů, a vyrazil na golf. Na greenu se pohyboval v bílé košili s krátkými rukávy, ze své obrněné limuzíny se usmíval a mával na své fanoušky. Těsně před odjezdem na golfové hřiště se vyvztekal na svém twitteru, terčem jeho útoku byla opět šéfka demokratů Nancy Pelosiová, která ještě před Vánoci „dala zelenou“ ústavní žalobě vedené proti prezidentovi.

Tři Donaldové u štědrovečerního stolu

Floridského sluníčka si do sytosti užíval i Donald mladší se svými dětmi, které vzal na ryby. Následně sdílel vánoční snímek svého syna a otce, k fotce napsal: „Měl jsem skočit do záběru, na fotce by tak byli 3 Donaldové. Vánoční večeři jsme si užili. Všem přeju veselé Vánoce.“

Prezident USA Donald Trump se svým vnukem Donaldem nejmladším Prezident USA Donald Trump se svým vnukem Donaldem nejmladším | Instagram Donalda Trumpa mladšího

Na Floridě letos chyběla prezidentova dcera a nejbližší poradkyně Ivanka Trumpová, které vyrazila s manželem Jaredem Kushnerem do Francie, konkrétně pak strávili svátky ve městě zamilovaných, v Paříži.

Ivanka Trumpová s manželem Jaredem Kushnerem Ivanka Trumpová s manželem Jaredem Kushnerem | Instagram Ivanky Trumpové

Ivanka, Eric i Tiffany na Floridě chyběli

Manželé kráčeli ve stopách tisíců turistů, podívali se do muzea Louvre – Ivanka na svém instagramu pak sdílela „povinnou“ fotku s Mona Lisou. Doplnila i snímek z jedné z malebných pařížských kaváren nebo Eiffelovy věže. Není jasné, zda s sebou pár bral i svoje děti.

Ivanka nebyla jediným Trumpovým potomkem, který chyběl v Mar-a-Lago. Eric Trump s manželkou Larou a dětmi strávil svátky v Severní Karolíně s rodinou své ženy. Tiffany Trumpová byla na Vánoce v Montaně se svou matkou Marlou Maplesovou.

Video  Šéfka demokratů Pelosiová: Při přijetí dvou bodů ústavní žaloby musela mírnit své nadšené straníky.  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi