Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezident jel vlakem na hrad. Van der Bellen má stejnou zálibu jako Čaputová

Autor: sova - 
22. listopadu 2019
20:44

Rakouský prezident Alexander van der Bellen se na sociálních sítích podělil o snímek ze své cesty. Vlakem míří do severoitalského Merana v jižním Tyrolsku. Na pozvání guvernéra Autonomní provincie Bolzano–Jižní Tyrolsko se zde na hradě Tirol sejde s italskou hlavou státu Sergiem Mattarellou.

Na fotografii je zachycen rakouský prezident Van der Bellen na peronu vídeňského hlavního nádraží, kde čeká spolu s dalšími cestujícími na vlak.

Není to poprvé, kdy rakouský prezident cestuje po vlastní ose bez okázalého doprovodu ozbrojené ochranky. Na Van der Bellena občas narazí obyvatelé Vídně v metru, jehož je hlava státu podle prezidentské kanceláře údajně velkým fanouškem.

„Zelená“ cestovatelka Čaputová

A lidově se snaží dopravovat také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Ta pro své cesty po střední Evropě, podobně jako Van der Bellen, využívá často železnici. Jednu z takových jízd absolvovala minulý měsíc při přesunu z Bratislavy do Prahy na jednání prezidentů V4.

V létě se Čaputová zase projela bratislavskou „električkou“, když mířila na představení pořádané k příležitosti Duhového pochodu za práva homosexuálů. V tramvaji se však bez ochranky po boku neobešla.

Stoleté výročí vzniku moderního Rakouska

Státníci na hradu Tirol u města Merano společně oslaví stoleté výročí Saintgermainské mírové smlouvy, která po rozpadu habsburské monarchie znamenala klíčovou dohodu v procesu vzniku nového rakouského státu. Jižní Tyrolsko je od té doby součástí právě Itálie.

dedeha ( 22. listopadu 2019 23:51 )

ccir ( 22. listopadu 2019 23:15 )

Bože môj ty si ale riadny úbožiak!

vagin-analev ( 22. listopadu 2019 22:29 )

Opět kampaň proti našemu prezidentovi. Uvědomte si že pokud bude někdo nalitej jak carskej důstojník nebo zeman tak prostě nemůže chodit.

Manowar ( 22. listopadu 2019 21:14 )

Počítám,že ta manekýnka měla obsazený celý vágón jen pro sebe.

Zobrazit celou diskusi