Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Něco je špatně,“ křičeli a plakali pasažéři. Boeingu při letu vzplál motor

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
22. listopadu 2019
17:54

Pasažéři letu filipínské letecké společnosti Philippine Airlines z amerického Los Angeles do Manily si ve čtvrtek na palubě Boeingu 777 prožili drama. Jeden z motorů stroje krátce po letu vzplál. Z okýnek letounu bylo vidět, jak z motoru šlehají plameny a stoupá z něj černý dým. Cestující panikařili, křičeli a plakali, pilot se rozhodl vrátit a nouzově přistát, nikdo z 347 pasažérů naštěstí nebyl zraněn, uvedl deník Daily Mail.

Pravidelná linka LA–Manila se na svou cestu vydala ve čtvrtek v 11 hodin dopoledne tamního času, necelou hodinu po vzletu se klidný let změnil v naprostý chaos. Na pravém motoru stroje došlo k technické závadě a následnému požáru.

Video  Letadlu vzplál motor.  - Reuters
Video se připravuje ...

Cestující: Z motoru vystřelovaly ohnivé koule

Cestující zachytili plameny na videa, která sdíleli na svých sociálních sítích. „Ježíši, ale no tak.“ Nejprve byli pasažéři podle záběrů z paluby poměrně v klidu. „Něco je špatně, něco se děje,“ stupňovala se postupně panika.

„Nejdřív jsem viděl záblesky světla, myslel jsem, že je to od slunce,“ sdělil reportérům stanice ABC7 jeden z pasažérů Walter Baumann. „Pak jsem zaslechl rány, znělo to jako bum, bum, bum. Tak jsem vyhlédl z okna a z motoru vystřelovaly ohnivé koule. Letadlo se začalo otáčet, říkal jsem si: To je dobré, to znamená, že se vracíme,“ dodal Baumann.

Svědek: Má tohle letadlo dělat?

Další cestující ocenili postup posádky, pilot byl podle nich velmi klidný. Jen dosed podle výpovědí nebyl jemný, zřejmě kvůli prasklým pneumatikám. Oheň byl viditelný i ze země a na twitteru se objevilo video od jednoho ze svědků. „Má tohle letadlo dělat? Plivat oheň? Ještě jsem to nikdy neviděl,“ komentuje situaci autor záběrů Andrew Blake Ames.

Mluvčí aerolinek uvedl, že „letadlo přistálo bez problémů“ a že „na palubě nebyl žádný aktivní požár“, zdůraznil, že nikomu z pasažérů se nic nestalo. Lidem z letu do Manily společnost Philippine Airlines zajistila náhradní spoj.

Philadelphia ( 23. listopadu 2019 00:30 )

To je hruza, jeste ze se to nestalo nekde v prostredku nad oceanem!

Zobrazit celou diskusi