Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Macronovi navštívili své hnízdo lásky. Brigitte si vybavila urážky a ponižování

Autor: Darina Jíchová - 
22. listopadu 2019
16:04

Prezident Emmanuel Macron (41) společně se svou manželkou Brigitte (66) vyrazili na závěr pracovního týdne do svého rodného města Amiens. Právě zde se před 27 lety potkali. Macronová, tehdy Auzièreová, byla jeho o 25 let starší vdanou učitelkou se třemi dětmi. Prezident na Amiens vzpomíná v dobrém, na rozdíl od první dámy město po skandálu opustil, Macronová místo toho musela čelit urážkám a ponižování ze strany sousedů, kolegů i známých, uvedl francouzský magazín Gala.

Macronovi do Amiens dorazili ve čtvrtek, prezident se o městě zmiňuje jako o místu, kde se zamiloval do své ženy. První dáma o rodné obci většinou mlčí, v Amiens si podle slov přátel prožila ta nejtěžší léta svého života. „Fyzické odloučení, zlomené srdce, smutek, ponížení,“ tímto vším si Macronová prošla, když se veřejnost dozvěděla o jejím vztahu s mladým Macronem, jehož rodiče poslali do školy v Paříži.

Macronovi v Amiens, (22.11.2019). Macronovi v Amiens, (22.11.2019). | Reuters

Macronovi rodiče nechtěli, aby se pár stýkal

Přátelé první dámy Francie uvedli, že se v minulosti Macronová každý týden děsila neděle. Znamenalo to totiž konec víkendu, který mohla strávit se svým mladým milencem, a návrat do Amiens, kde byla neustálým terčem kritiky a urážek. Jako by ze dne na den přišla o respekt, který si za svou pedagogickou kariéru vybudovala. Kvůli vztahu se studentem se k ní spousta lidí obrátila zády. Prezident Macron tak bolestivé vzpomínky na Amiens rozhodně nemá.

Konzervativní Francouzi neunesli vztah zralé učitelky a náctiletého studenta, pár se poznal na dramatickém kroužku, který Macronová vedla.V té době jí bylo 38, Macronovi 14 let, o necelé dva roky později jí poprvé vyznal lásku. Prezidentovi rodiče požadovali, aby se s ním do jeho 18 let Macronová přestala stýkat. Podle dokumentu stanice France 3 tehdy řekla Macronovým: „Nemůžu vám nic slíbit.“ Pár zůstal milenci až do rozvodu Macronové v roce 2006.

Jen v Paříži mohli být sami sebou

„Jezdila za ním do Paříže, v jeho skromném studentském bytě mohli být konečně sami sebou,“ komentovali vztah Macronových jejich přátelé. Jenže za víkendovou romanci ve francouzské metropoli platila Macronová každou neděli krutou daň. Po příjezdu na vlakové nádraží v Amiens čelila pomluvám a pohoršlivým pohledům.

Amiens zvláště v pátek podle francouzského tisku zaplavala „Macronmanie“, na prezidenta a první dámu se přišli podívat nejen místní, do města se sjelo mnoho dalších Francouzů i turistů.

Zobrazit celou diskusi