Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Rudá Nasťa a česká matrjoška.“ Dostálová to schytala za model k Čaputové

Autor: Darina Jíchová - 
16. listopadu 2019
20:30

Výprava české delegace do Bratislavy má jeden tragický moment - aspoň podle módních kritiků. Prezident Miloš Zeman tu se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou v sobotu otevíral Český dům a pokládal věnec k pamětní desce, která připomíná průvod studentů bratislavských škol ze 16. listopadu 1989. Součástí české delegace byla také ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). Česká politička šokovala svým „karkulkovským“ modelem a v souboji s elegantní Čaputovou neobstála.

Obě dámy se oblékly do červené, Čaputová pro setkání s českým prezidentem zvolila červené šaty a černý kabát. Blondýnka, jak je jejím zvykem, působila velmi elegantně a šarmantně. Také Dostálová sáhla po červeném modelu. Oblékla se do zářivě rudého kabátku s „liškou“ kolem krku.

Ministryně Klára Dostálová na Slovensku, (16.11.2019). Ministryně Klára Dostálová na Slovensku, (16.11.2019). | Instagram Zuzany Čaputové

Na záběrech z otvírání Českého domu Dostálová jednoznačně vyčnívá, její model byl tak křiklavý, že na sebe upoutala pozornost uživatelů sociálních sítí, kteří s blonďatou političkou neměli slitování. „Premiéra modelu diplomatická Báryšňa,“ rýpnul si do Dostálové český publicista a člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka na svém facebooku.

Tragédie, političky potřebují stylistku

Marta Gottwaldová byla tímto překonána. Model ve stylu Dědy Mráze,“ objevilo se v komentářích pod snímky Dostálové. „Rudá Nasťa, co to má proboha kolem krku?“ přisazovali si další. „Česká matrjoška, chybí jí ještě crocsy na nohou,“ smál se další uživatel facebooku. „Nemohl by se Andrej Babiš plácnout přes kapsu a pořídit svým ministrům nějakou příručku o etiketě,“ radila jedna z komentujících s odkazem na šéfa hnutí ANO a jeho majetek.

„Ostuda“, „Červená Karkulka“, „Panoptikum“. I takové přezdívky si Dostálová vykoledovala na facebooku. „Vláda musí zaměstnat stylistu, neboť to, co jsou si schopné obléknout Schillerová nebo Dostálová, je tragédie,“ shrnuli lidé na facebooku. Oproti tomu Čaputová si na sociálních sítích vysloužila chválu. „Krásná,“ hodnotili její vzhled uživatelé instagramu.

ingmarie ( 17. listopadu 2019 12:28 )

Nějaká ponorka mě nemůže urazit

dedeha ( 17. listopadu 2019 11:55 )

ingmarie ( 17. listopadu 2019 09:57 )

Chrenek pobere od státu za barák nehoráznej nájem a furt je dost pribuznejch ANO a Zemanovců , kteří čekají u žlabu takže o zaměstnance nouze nebude

sigmae ( 17. listopadu 2019 08:45 )

ale v těch červených šatech jí to sluší

kostas ( 17. listopadu 2019 08:01 )

Zobrazit celou diskusi