Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ozbrojený muž ukradl sanitku, najížděl do lidí a zranil i děti. V Oslu řádila i žena

Aktualizováno -
22. října 2019
18:00
Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
22. října 2019
14:44

V norské metropoli Oslu v úterý policie zadržela ozbrojeného muže, který ukradl sanitní vůz a srazil několik lidí. O několik hodin později policie dopadla také ženu, kterou kvůli incidentu rovněž hledala. Vyšetřovatelé podle agentury DPA oznámily, že prozatím nic neukazuje na teroristický čin. Zadrženou dvojici policie znala kvůli její kriminální minulosti.

Zadržený muž měl nejprve dopravní nehodu, ke které byla přivolána sanitka. Té se následně zmocnil. Policie se snažila vůz zastavit několika výstřely, odstavit sanitku se jí nakonec podařilo až poté, co do ní narazila hlídkovými vozy, uvedla norská veřejnoprávní televize NRK. Na místě původní nehody byla také žena, kterou policie později dopadla v Oslu a která podle dostupných zpráv ukradenou sanitou nejela.

Jaký motiv dvojice ke krádeži sanitky měla, známo není. Média nicméně informovala o možné drogové závislosti zadržených. Na místě se podle policie našly drogy a také střelné zbraně. Vyšetřovatelé také prověřují propojení obou dopadených s krajní pravicí.

Muž s ukradenou sanitkou najel do chodců, zraněni byli postarší pár a žena s dvěma dětmi v kočárku. Jejich stav nebyl označen jako vážný, žena s dětmi byla nicméně převezena do nemocnice.

agfor ( 22. října 2019 18:09 )

Ano. O demokracii se stále mluví, ale jenom proto, aby lidi nepátrali po tom, jestli náhodou nebylo více demokracie a hlavně méně zlodějů před rokem 1989.

jiznicechy ( 22. října 2019 17:43 )

Přece nám pořád vtloukají do hlav něco o demokracii. A že "nejsme jako oni".

Desterz ( 22. října 2019 16:52 )

Netřeba. Ona si ta soudobá cenzura v lidech vypěstuje stejný smysl, jaký mají lidé co zažili socík: co není vyřčeno, se snadno domyslí. Takže sice oficiálně se nic neřekne, ale stejně každý ví jak to je
Svým způsobem kouzlo nechtěného: cenzura si sama kope svůj hrob jménem šeptanda úplně stejně jako kdysi.

marlen52 ( 22. října 2019 15:46 )

a proč nenapíšou kdo to byl proč to zatloukají

Zobrazit celou diskusi