Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Melania Trumpová zářila jako sluníčko. Manžel si neodpustil bizarní vtip

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
19. června 2019
18:50

Americký prezident Donald Trump tento týden oficiálně odstartoval svou kampaň pro prezidentské volby v roce 2020. Nemohla u toho chybět první dáma Melania Trumpová, která do floridského Orlanda přicestovala s manželem. Mezi 20 tisíci Trumpových přívrženců zářila v kanárkově žlutém overalu, jindy stoická první dáma se usmívala, svého muže objímala a držela za ruku, pronesla dojemný proslov o tom, jak je na manžela hrdá. Trump si neodpustil kousavé poznámky na své současné protivníky v boji o Bílý dům, strefoval se ale i do neúspěšné kandidátky z roku 2016 Hillary Clintonové, což vedlo ke vtipu o elektrickém křesle, napsal deník Daily Mail.

Už z Washingtonu Trumpová odlétala s úsměvem, svolila, aby si ji prezident za ruku odvedl k přistavěné helikoptéře, jindy se kontaktu na veřejnosti brání. Na Floridu odcestovala v bílých šatech za 52 tisíc od návrháře Andrewa Gina a červenobílých puntíkatých lodičkách. Manželé se na sebe usmívali, v jedné chvíli se zastavili a sdíleli romantický moment. Trump ve svých dlaních něžně sevřel levou ruku své manželky.

Donald Trump zahájil prezidentskou kampaň, na mítink ho doprovodila manželka i děti. Donald Trump zahájil prezidentskou kampaň, na mítink ho doprovodila manželka i děti. | Reuters

Po příletu do Orlanda první dáma vyměnila bílé šaty za žlutý overal, přestože původně neplánovala na Trumpově zahájení kampaně mluvit, prezident ji nakonec vyzval, aby řekla několik slov. „Jsem hrdá na vše, co můj muž udělal pro americký lid za tak krátkou dobu. Tuhle zemi skutečně miluje,“ prohlásila a ujistila, že by i v dalších letech ráda setrvala v roli první dámy.

Trump: Za to bych dostal křeslo

Pak už se slova ujal Trump, mottem jeho kampaně se stal slib „Uchovejme Ameriku skvělou“, což je aluzí na slogan z roku 2016 „Učiňme Ameriku znovu skvělou“. U voleb z roku 2016 se zastavil a znovu otevřel své oblíbené téma: „křiváckáHillary a její skandál s e-maily. Clintonová jako ministryně zahraničí posílala vládní zprávy ze svého soukromého účtu, za což byla vyšetřovaná. Podle závěru FBI se dopustila hrubé nedbalosti, nikoliv trestného činu.

Clintonová pak ze svého účtu inkriminované maily vymazala. „Jen si to představte, kdybych já dostal soudně nařízené, že musím ukázat své maily, a přišlo by se na to, že jsem některé vymazal – byť by to byly milostné zprávy od Melanie – dali by mi elektrické křeslo,“ řekl Trump, jehož přívrženci sice tento bizarní vtip odměnili potleskem, u novinářů ale budil pozdvižené obočí.

Liberální Melanie

Na mítinku byly rovněž všechny Trumpovy děti, dorazil také nejmladší syn Barron (13), kterého má se současnou manželkou. Mezi záplavou republikánské červené, kterou doplňovala tradiční americká modrá a bílá, jasně vyčnívala první dáma ve svém kanárkovém kompletu. Tisk spekuloval, jestli barvu vybrala záměrně a odkázala tak ke svému politickému postoji – žlutá je barvou liberálů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petr366 ( 19. června 2019 20:40 )

Bizarno v tom vidí leda hlupák nebo novinář. Doník byl trefný.

juvpetr ( 19. června 2019 20:17 )

---Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : wedo.love/nahe

Zobrazit celou diskusi