Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trumpové se na narozeniny smějí za fotku bez Moniky Babišové. Koho všichni fotili?

  • Autor: Darina Jíchová - 
    Aktualizováno -
    28. 4. 2019
    10:25
    27. 4. 2019
    15:30

    První dáma Spojených států Melania Trumpová tento pátek oslavila 49. narozeniny. Místo bujarého večírku ale v Bílém domu společně s manželem, prezidentem Donaldem Trumpem, hostila japonského premiéra Šinza Abeho a jeho ženu Akii. Trump to komentoval slovy, že dal své ženě na výběr, jestli chce jako loni slavit s rodinou, nebo jestli ho doprovodí na recepci s Abeovými, napsal magazín People. O pozdvižení se postarala navíc fotka Melanie Trumpové z dob návštěvy premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho ženy Moniky v Bílém domě. Americká první dáma na ní sedí sama na pohovce.

    Loni se prezident Trump urazil při otázce, co dal ženě k narozeninám, letos se ale při stejném dotazu rozpovídal.

    „Slavíme narozeniny naší první dámy, jsou její narozeniny. Tak jsem řekl Melanii: Chtěla bys, aby se k nám na tvoje narozeniny připojil pan premiér Abe a jeho žena?“ sdělil prezident novinářům. „Řekla mi: Nevím, co víc by mi udělalo radost,“ dodal, nesvěřil se však s tím, jaký dal manželce osobní dárek.

  • 1.Přání Bílého domu hitem internetu

    Také na oficiálním twitterovém účtu Bílého domu se objevilo přání pro první dámu, byla k němu vybrána poněkud zvláštní fotka z Oválné pracovny. Snímek pochází z březnové návštěvy českého premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho manželky Moniky v Bílém domě a Trumpová je na něm zobrazena osamocená na pohovce v obklíčení fotografů. Snímek se okamžitě proměnil v internetový meme.

    A tedy už je celý pohled na to, co reportéři vlastně fotili. Moniku Babišovou najdete vlevo.

    Babiš a Monika u Trumpa a Melanie v Bílém domě (7. 3. 2019) Babiš a Monika u Trumpa a Melanie v Bílém domě (7. 3. 2019) | Blesk - Jakub Poláček

  • 2.Trumpová má za sebou těžký rok

    Trumpová loňské narozeniny také trávila v Bílém domě, ale v soukromí s rodinou. První dáma má za sebou rok plný úspěchů i nezdarů, v současné době se ona i prezident musejí vyrovnávat se zveřejněnou zprávou Roberta Muellera, který vyšetřoval, zda na prezidentské volby v roce 2016 měla vliv ruská vláda. Zájem Rusů byl potvrzen, podle Muellera však s nimi Trump a jeho tým nijak nespolupracovali.

    Podle zdroje z floridského sídla Mar-a-Lago, kam se Trumpovi rádi uchylují, prezidenta vyšetřování velmi tížilo. Zdroj sdělil reportérům magazínu People, že se kvůli němu dokonce první pár několikrát pohádal. Mluvčí první dámy Stephanie Grishamová zvěsti o manželské hádce odmítla, jiný komentář ale nenabídla.

    Velikonoce v Bílém domě: Na snímku první dáma Melania Trumpová a prezident USA Donald Trump. Velikonoce v Bílém domě: Na snímku první dáma Melania Trumpová a prezident USA Donald Trump. | Reuters

  • 3.První dáma o Trumpově nevěře

    Uplynulý rok byl také plný spekulací o tom, jak je na tom manželství Trumpových. „Olej do ohně“ přilévá právě častá nepřítomnost první dámy v Bílém domě, nebo i to, že se s manželem na veřejnosti odmítá vodit za ruku. V otevřeném rozhovoru pro stanici ABC se Trumpová vyjádřila k manželovým nevěrám, které prezident popírá.

    „Není to ve středu mého zájmu. Na prvním místě jsem matka a první dáma, mám mnohem důležitější věci, o kterých musím přemýšlet. Náš vztah je v pořádku. Ano, média o nás spekulují, ale jsou to všechno pomluvy, ne pravda,“ vysvětlila Trumpová.

  • 4.Šikana a pokrytectví

    První dáma nečelí kritice jen kvůli svému manželství, mnoho lidí ji nazývá pokrytcem, a to kvůli její apolitické kampani Be Best („Buďme nejlepší“), která se mimo jiné zaměřuje na boj s kyberšikanou. Lidé poukazují na to, že Trumpová má doma „toho největšího kyberšikanátora“. Prezident Trump totiž s oblibou napadá své nepřátele na twitteru.

    V souvislosti s těmito fakty se Trumpová považuje za „nejvíce šikanového člověka na světě“, prohlásila to právě v rozhovoru pro ABC. Pokud by měla popsat sama sebe, zvolila by prý slova jako „matka, dcera, manželka, přítelkyně a první dáma USA“.

petr12 ( 28. dubna 2019 11:04 )

ty novinářský hovado kdo se směje,ty a špína novinářu na něčí pokyn ty vymaštěný trotle není žádný duvod se jí smát jediný duvod je novinářský sajrajt jak u Babiše tak u Zemana.Špíny a křiváci,kmotři, udavači,opozice, se spojili na ojednávku kmotru politiku proti Babišovi přito jsou skuteční zloději,tuneláři,s třicetiletou praxi nestíháni co dělá státní zastupiteství klekne jen na objednávku mafie,kmotru na Babiše a ostatní opravdový zločinci tahají za nitky policie,státních zástupcu,soudcu.

bizon_pepa ( 27. dubna 2019 22:25 )

No oni se v blesku myslí, že je to čest si sednout s Mončou. To musí být opravdu příjemně strávený den.

diskutujici ( 27. dubna 2019 15:54 )

",,První dáma Spojených států Melania Trumpová tento v oslavila 49. narozeniny.." Tento co? Tyden, den, mesic, rok?

Zobrazit celou diskusi