Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odložila psa na hlídání, vrátil se jí mrtvý a obalený izolepou. Majitelka je v šoku

Autor: Mii - 
25. dubna 2019
19:08

Drastický návrat ze své dovolené na Islandu zažila Kirsten Kinchová z Dublinu. Když si šla vyzvednout svého huskyho jménem Nova do chovatelské stanice, kam jej odložila během své nepřítomnosti, personál jí oznámil, že její milovaný pes zemřel. A nejen že zemřel, jeho ostatky byly hozeny do pytle a obaleny izolepou. Kinchová je z toho rozzuřená, požaduje, aby stanice ukončila činnost.

Žena si na jednání stanice P&E Boarding Kennels stěžovala na facebooku, kde zveřejnila fotografie, v jakém stavu jí jejího psa předali. Je vidět, že jeho tělo jen volně pohodili do pytle, který těsně obalili izolepou, až z něj vznikla izolepová koule. Majitelky se neptali na svolení k manipulaci s ostatky ani na to, zda by Novu chtěla pohřbít.

Nedokázali ani pořádně popsat, jak husky zemřel, byť byl v době předání zdravý. Ve stanici měl strávit pouhé tři dny, zatímco Kinchová byla na dovolené.

„Jak jsme se přiblížili ke vstupu stanice, řekli nám, že Nova bohužel zemřela,“ vyprávěla žena pro místní radiovou stanici RTE. „Byla jsem z toho naprosto v šoku, jak můžete očekávat. Byla členem rodiny a opravdu výjimečná. Také pocházela z útulku a měla jsem ji jen něco málo přes dva roky. Milovala jsem ji,“ popisovala.

Po této informaci personál ženu odvedl do kanceláře, kde došlo k předání ostatků. „Dali ji do něčeho, co vypadalo jako černý pytel na odpadky. Z něj udělali kouli, která byla obalená hnědou izolepou. Nevím, jestli jste někdy viděli 25kilového huskyho, ale do takové velikosti se rozhodně nevejde. Ta koule ležela na zemi,“ pokračovala žena.

Podle svých slov si kouli vzala a okamžitě s ní pospíchala k veterinářce, která zkontrolovala, zda se jedná skutečně o jejího psa. Ta tomu nejdříve nechtěla věřit, ale když našla její mikročip, uznala, že je to Nova. „Byla jsem kompletně v šoku. Myslela jsem si, že si jdu vyzvednout naprosto zdravého psa, kterého jsem v té stanici nechala před třemi dny. Nevím, co mám dělat,“ svěřila se Kinchová.

Smrt měla být náhlá a krvavá

Jediným problémem, kterým Nova trpěla, byla kolitida, na kterou brala léky. Nebylo to však nic vážného a krom této nemoci byl pes naprosto zdravý. „Měla to několik měsíců a veterinářka byla velmi nadšená z postupu léčby. Zrovna dva dny před odjezdem na dovolenou jsme u ní byli na kontrole,“ říká žena.

Dokonce přišla řeč na to, že léky přestane brát, protože Nova se jevila téměř vyléčeně. Kdyby byla skutečně nemocná, do stanice by ji neodkládala, uvedla Kinchová. Přesto personál našel huskyho třetí den pobytu mrtvého v kaluži krve – to je jediná informace, kterou sdělil.

Samotná chovná stanice na dotazy médií nereagovala. Pouze uvedla, že na oficiálním vyjádření pracuje. Nereagovala ani na pozdější dotazy Kinchové, která se chtěla dozvědět detaily smrti Novy. Ředitel stanice později pro server Dublin Live uvedl, že od té doby, co se o úmrtí huskyho mluví, obdržel několik výhrůžek smrtí.

Diversiti Game ( 26. dubna 2019 15:27 )

Jako súhlasím s nou mali bi ukončiť tu ich kariéru! Jako ešte ze jej ho dali jak puzzle +obaleneho v izolepe tak to je drzosť.

syrucek ( 25. dubna 2019 23:15 )

Psa z útulku dala na hlídání do útulku. Mu asi puklo srdce

syrucek ( 25. dubna 2019 23:11 )

zemanoid, co namíchá politiku i do článku o psovi

khpetr ( 25. dubna 2019 22:10 )

=--Naajděte nah zeny ve vašem městě zde : til.pw/nahe

Zobrazit celou diskusi