Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stařenka (88) spojená se šlechtou zmizela z ulice: Objevila se o stovky kilometrů dál

Aktualizováno -
23. ledna 2019
14:05
Autor: ČTK - 
23. ledna 2019
06:24

Rakouská média od úterního večera zaměstnává údajný únos 88leté ženy v Eisenstadtu, hlavním městě východorakouské spolkové země Burgenland. Případ vyvolal rozsáhlé policejní pátrání, ale dnes dopoledne policie oznámila, že dotyčná je v Tyrolsku. Později policie potvrdila, že jde o Magdolnu Theresii Ottrubayovou a že podle své výpovědi i tvrzení domnělých únosců odjela dobrovolně. Policie však nadále vyšetřuje okolnosti stále poněkud záhadné události.

Ottrubayová je matkou švýcarského manažera Stefana Ottrubaye, který řídí nadaci spravující jmění někdejšího uherského šlechtického rodu Esterházyů.

Žena byla údajně unesena v úterý odpoledne, když šla se svou pečovatelkou po ulici. Ze dvou černých limuzín vystoupily tři neznámé osoby a starou dámu přiměly do jednoho z vozů nastoupit. Pečovatelka byla odstrčena, ale nebyla zraněna. „Únosci“ pak vysokou rychlostí odjeli. V noci na dnešek se pak sami přihlásili policii v Tyrolsku, potvrdila burgenlandská policie.

Policie po údajném únosu uvedla, že auta možná měla zahraniční poznávací značky, a vyšetřování tak dostalo mezinárodní rozměr.

Rakouský ministr vnitra Herbert Kickl se ale podle AFP vyjádřil opatrněji, když prohlásil, že není jisté, „zda jde o únos v pravém smyslu slova“.

Rakouský tisk uvádí, že v ulicích Eisenstadtu byly hodiny po únosu vidět těžce ozbrojení policisté. Podle jednoho ze svědků policisté zastavovali a prohledávali auta s cizími poznávacími značkami, především maďarskými. Město leží nedaleko hranic s Maďarskem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vendik3 ( 23. ledna 2019 08:21 )

Jestli unos měl sexualni podtext, tak bába měla určitě minisukni a holý pupik tak si za to muže sama.

petrw ( 23. ledna 2019 06:40 )

baba ma urcite obrovskou zahradu tak by ji stacilo tam se plouzit

Zobrazit celou diskusi