Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hororový porod: Zdravotník novorozenci utrhl hlavu, zůstala v těle matky

Autor: Mii - 
11. ledna 2019
21:20

Otřesný případ nevydařeného porodu vyšetřuje policie v indickém státě Džhárkhand na východě země. Zdravotní bratr z tamní kliniky je obviněn, že když asistoval rodící ženě s příchodem jejího dítěte na svět, tahal za něj tolik, že se roztrhlo v oblasti krku. Tělo vyšlo ven, ale hlava matce zůstala v děloze. Tento fakt navíc utajil a ženě jen řekl, že dítě zemřelo. Informuje o tom server Hindustantimes.

K porodu došlo 6. ledna ve vládním lékařském středisku Ramgarh ve městě Džajsalmér. Zdravotní bratr, který smrt dítěte způsobil, měl podle indických médií torzo těla odnést do zdejší márnice a matku poslat do sousední nemocnice bez širšího vysvětlení. Uvedl pouze, že bude asi třeba další vyšetření.

Svého nadřízeného, gynekologa Ravindra Sanklamu, následně informoval, že porod je dokončen, akorát v ženě zůstala placenta. Doktor tak šel ženu ještě před přesunem zkontrolovat, a co objevil, jej šokovalo – hlava dítěte se stále nacházela v děloze matky.

Sanklam její zdravotní stav stabilizoval a okamžitě nařídil převoz do nemocnice Ummed ve městě Džódhpur. Zde ji doktoři operovali a hlavu vyjmuli. Informovali také její rodinu a přátele, co se stalo. Matka aktuálně v nemocnici bojuje o život, protože kus mrtvého dítěte se v ní nacházel příliš dlouho.

Manžel: Personál byl opilý

Policie zahájila vyšetřování a obvinila dva zdravotní bratry z trestného činu. Jeden se nacházel přímo u porodu a druhý pomáhal s ukrytím torza těla. Zatím je ale nezatkla, jelikož šéf lékařského centra, který měl na zákroky dohlížet, byl v době porodu pryč. Zdravotníci tak jednali na vlastní pěst.

Manžel matky podal na zdravotní bratry formální stížnost. Podle něj byli v době zákroku opilí, proto vše dopadlo tak katastrofálně.

krtek. ( 12. ledna 2019 10:53 )

bohužel ten jouda používá nekolik nicků a zablokovat ip adresy ze kterych piše by vedlo k zablokovaní i jiných, Zablokovat unikátní adresu není problem, ale pokud je videt pouze IP poskytovatele, zkratka to nelze.Potykame se s tim jinde také. Bleks by si musel nastavit nejake filtry , ktere by rovnou nepovolili pridat prispevek s konkretnimy slovy. A to bohužel asi neumí nebo jsou líní.

Pohybovenadany ( 12. ledna 2019 01:20 )

Blesku , můžete toho *** s nahyma zenama bloknout ? Jenom Vam dela ostudu jak jste neschopni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi