Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Utajená svatba Bushovy dcery: Exprezident ji vedl k oltáři, nechyběl ani Bush starší

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
9. října 2018
10:35

Bývalý americký prezident George Bush mladší o víkendu vdával svou nejstarší dceru Barbaru (36). Jednalo se o čistě soukromou událost, mezi zhruba 20 hosty byla rodina a nejužší kruh přátel novomanželů. K oltáři nevěstu odvedl otec, oddávala je nevěstina teta a obřadu přihlížel také dědeček, rovněž bývalý šéf Bílého domu George Bush starší, jemuž je nyní 94 let, informovala americká média.

„Barbara je pojmenována po jedinečné a silné ženě – a byla to správná volba, stejně jako její jmenovkyně je jedinečná a silná,“ napsal dojatý otec, exprezident Bush, na svém Instagramu. Bushová byla pojmenovaná po své babičce, někdejší první dámě, Barboře Bushové (†92), která zemřela letos v dubnu.

Bývalá první dáma Laura Bushová se snímky ze svatby pochlubila na svém Instagramu. Bývalá první dáma Laura Bushová se snímky ze svatby pochlubila na svém Instagramu. | reprofoto/instagram/laurawbush

Prezidentova dcera si vzala o rok staršího scenáristu a herce Craiga Coynea. Coyne je známý zvláště z válečného filmu Mariňák z roku 2005. Bushová pracuje v neziskové organizaci Global Health Corps.

Krátký a utajovaný soukromý ceremoniál se konal na rodinné usedlosti ve státě Maine. Pár bude žít v New Yorku. Nevěsta oblékla jednoduché hedvábné šaty od módní návrhářky Very Wangové, svatbu celebrovala její teta Dorothy Bushová Kochová.

Barbara Bushová, dcera exprezidenta George Bushe mladšího Barbara Bushová, dcera exprezidenta George Bushe mladšího | Profimedia.cz

Barbara si vystačila s 20 hosty, Jenna jich měla 200

Na svatbě nemohla chybět sestra nevěsty, mladší dvojče, Jenna Bushová Hagerová, ta se vdávala před deseti lety, v květnu 2008. Oplatila sestře službu a šla jí za svědka. Jennina svatba oproti Barbařině byla společenskou událostí, bylo pozváno přes 200 hostů.

lalia ( 2. prosince 2018 15:41 )

Byl to slušný exprezident.Rodinný typ,měl jen jednu manželku.To u Trampa není.Dožil se krásného věku.Ať je mu nahoře dobře.

Zobrazit celou diskusi