Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Autobus FlixBusu boural v Německu: 16 zraněných. Řídil Čech

17. srpna 2018
12:32

Na severu Německa v pátek havaroval dálkový autobus, který patří přepravní společnosti FlixBus. Vozidlo na dálnici A 19 z dosud nezjištěných příčin sjelo z vozovky do příkopu a převrátilo se na bok. Zranění utrpělo 16 osob, z toho osm vážná, informovala podle médií policie. Podle dánské rozhlasové stanice DR je mezi lehce zraněnými i český řidič, který seděl za volantem.

Nehoda se stala brzy ráno kolem 06:30 u obce Linstow, ležící přes 50 kilometrů jižně od Rostocku. Mluvčí FlixBusu sdělila, že autobus jel s 61 cestujícími a dvěma řidiči ze Stockholmu do Berlína se zastávkou v Kodani. Z dánské metropole vyjel podle jízdního řádu ve 23:40 a do Rostocku se přeplavil trajektem.

Později policie doplnila, že v autobusu byli pasažéři z 22 států. O jaké země konkrétně jde, neupřesnila. Většinou to však jsou státní příslušníci skandinávských zemí. Řidič, který seděl za volantem, ale jehož německé zdroje blíže neidentifikovaly, byl rovněž lehce zraněn a dechový test na přítomnost alkoholu byl u něj negativní.

FlixBus je přepravní společnost, která nabízí denně meziměstskou autobusovou dopravu po celé Evropě, včetně České republiky. Podle informací na jejím webu jezdí do 1700 destinací ve 27 zemích a vybrat si lze ze 300.000 spojů.

Zobrazit celou diskusi