Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič zabíjel v New Yorku: Šlápl na plyn a najel autem do davu

Autor: bru/ČTK - 
18. května 2017
19:19

Rychle jedoucí osobní automobil dnes najel do chodců na newyorském náměstí Times Square. Policie podle televize CBS News incident nepovažuje za teroristický čin. Bilance nehody je jeden mrtvý a devatenáct zraněných. Policie řidiče vozu zadržela.

Příčina incidentu známa není, svědci nicméně hovořili o tom, že vše vypadalo jako záměrný čin. CBS News zveřejnila video, na kterém několik policistů na Times Square odvádí mladého muže do policejního auta. Podle zmíněné zpravodajské televizní stanice to byl řidič havarovaného vozidla.

Video  New York krátce po útoku: Řidič najel do davu lidí na Times Square  - Reuters/Klára Brunclíková/Hudební banka
Video se připravuje ...

Newyorští hasiči na Twitteru oznámili, že registrují 19 zraněných. Podle médií jeden člověk zraněním podlehl. „Každý jen utíkal, všichni se báli o život,“ citovala televize CBS News jednoho ze svědků.

Svědkové okamžitě po incidentu zveřejnili fotografie a videa z místa události. Na snímcích je několik lidí, kteří leží na zemi se zraněními. Na několika fotkách je i automobil, který podle všeho do davu najel a který následně skončil na kovových sloupcích chránících část chodníku.

Nehoda na Times Square podle newyorské policie zřejmě souvisí s řízením pod vlivem alkoholu. O incidentu byl informován i prezident Trump.

Připravujeme podrobnosti.

rego- ( 18. května 2017 20:06 )

Čím to,že jsem takové primitivní hovado.........???????Jo už vim,jsem zdenekk ...

bizon_pepa ( 18. května 2017 18:49 )

Tak je jasně, že nejsi úplně z nejchytřejších. Ale se špatnými řidiči, kteří nejsou teroristé, mám v Evropě větší potíže.

Zobrazit celou diskusi