Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesky trápí Evropu: Zranily přes 20 lidí

Autor: tmp, ČTK - 
28. května 2016
17:15

Bouřky neřádí jenom v Česku. Ve Francii si sobotní bouřka dokonce vyžádala 11 raněných. Do skupinky slavících dětí narazil prudký blesk a šest z nich vážně poranil. Blesk dnes podle agentury DPA zasáhl rovněž čtyři dospělé během fotbalového zápasu v Německu, dva byli zraněni těžce.

Prudká bouřka zachvátila v sobotu odpoledne Paříž. V parku Monceau udeřil blesk do skupiny hrajících si dětí. Podle serveru France Info je celkem jedenáct osob zraněno, z toho osm dětí. Čtyři osoby jsou podle webu bmtftv.com v ohrožení života.

Děti byly zrovna na narozeninové oslavě, když začalo prudce pršet. Společně s rodiči se tak schovali pod strom. Tam byli zasaženi bleskem kolem třetí hodiny odpoledne. 

Mezi raněnými je osm dětí a tři dospělí z jejich doprovodu. Čtyři osoby jsou podle webu bmtftv.com v ohrožení života. Na místě neštěstí se náhodou vyskytoval hasič v civilu, který zraněným poskytl první pomoc. „Jinak by to dopadlo ještě hůře,“ řekl mluvčí hasičů.

Blesk z čistého nebe

Úder blesku si rovněž vyžádal tři těžce zraněné v Hoppstädtenu v německém Porýní. Výboj podle mluvčího místní policie udeřil z čistého nebe během mládežnického fotbalového zápasu. Jedním ze zraněných je rozhodčí, jehož blesk podle agentury DPA zasáhl přímo. Třicet dětí ve věku od devíti do 11 let odvezli záchranáři do nemocnice na preventivní vyšetření.

Varování před bouřkami pro dnešní odpoledne vydali i čeští meteorologové; prudká bouře zasáhla některé části Královéhradeckého kraje, v jižních Čechách padaly kroupy.

Takhle řádí bouřky v Česku:

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi