Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodiče bojují o život syna (12): Soud rozhodl, aby ho odpojili od přístrojů

Autor: rc - 
14. června 2022
17:25

O život svého syna bojují rodiče Hollie Danceová a Paul Battersbee z Velké Británie. Dvanáctiletého Archieho Battersbeeho našli začátkem dubna letošního roku v bezvědomí v jeho pokoji. Kolem krku měl mít omotaný kus látky. Utrpěl poškození mozku a skončil připojený na přístrojích, které ho udržují při životě. Soudce rozhodl, aby chlapce odpojili. S tím nesouhlasí jeho rodina, která trvá na tom, že synovo srdce stále tluče.

Lékaři v nemocnici v Londýně věří, že u chlapce nastala mozková smrt a měl by být odpojen od přístrojů.  Na přístrojích je dvanáctiletý Archie od 7. dubna, kdy ho našli v jeho pokoji se šňůrou kolem krku. Rodiče věří, že k tragické nehodě došlo poté, co se jejich syn zapojil do nějaké šílené online výzvy, jenž koluje na sociálních sítích.  

Rodina stále věří, že se jejich syn, který do osudného incidentu sršel životem, uzdraví a vrátí se domů. Odmítají dovolit, aby byl odpojen od přístrojů. Případ se dostal k soudu a soudce se nakonec podle informací britského deníku Metro přiklonil k názoru odborníků, kteří uvedli, že už chlapec nemá šance na uzdravení. Specialista u soudu řekl, že šance na uzdravení jsou „velmi nízké“.

Na otázku právníků, zda části chlapcova mozku a míchy odumřely, odpověděl „ano“.„Zjistil jsem, že Archie zemřel v poledne 31. května 2022, což bylo krátce poté, co byly toho dne provedeny snímky magnetickou rezonancí,“ dodal s tím, že se během soudu bylo prokázáno, že chlapec skutečně prodělal mozkovou smrt. Soud proto lékařům povolil, aby chlapce odpojili od přístrojů.  

Verdikt soudce šokoval chlapcovu rodinu. Máma Archieho ale tvrdí, že chlapec stále žije. „Jsem zdrcená a extrémně zklamaná rozhodnutím soudce po týdnech soudního boje, během nichž jsem chtěla být u lůžka svého malého chlapce,“ řekla po verdiktu Hollie. „Je to jen začátek a svůj boj za svého syna nevzdám,“ dodala s tím, že cítila, jak jí Archie stiskl prsty. Věří, že tak dává najevo, že je stále naživu a potřebuje jen víc času, aby se uzdravil. Rozhodnutí soudu a nemocnice ji prý zklamalo a uvedla, že soud naprosto ignoroval přání rodiny.  

VIDEO: Proč mozek někdy ničí vlastní ochránci

DBBS ( 14. června 2022 19:23 )

Dobře, neodpojujte To, ale ať si od této chvíle hradí veškerou péči ta 3,14ča sama a je to.

Zobrazit celou diskusi