Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Vymazala si nohu, aby byla zajímavější!“ Modelka čelí krutému nařčení

Autor: ran - 
20. října 2021
11:04

Novozélandskou modelku na sociálních sítích někteří lidé obvinili z toho, že se snaží přitáhnout pozornost nečistými praktikami. Prý si na fotkách v grafickém editoru odstraňuje nohu, aby v lidech vzbudila soucit a měla víc fanoušků. Cherie Louiseové (29) ale končetinu amputovali lékaři už v 9 letech, kdy trpěla vzácnou formou rakoviny.

Někteří nenávistní návštěvníci modelčina profilu na sociální síti Instagram si nedají pokoj a obviňují ji, že hraje nefér hru, aby na sebe přitáhla větší pozornost. „Lidé mi na sítích docela často píší, že uříznutou nohu jenom předstírám,” potvrzuje Louiseová pro New York Post.

Může se to zdát jen jako legrace, když všichni vědí, jak se věci mají, ale Cherie podobné poznámky stejně silně dopalují. „Vím, že ty komentáře jsou vlastně komické, hloupé a především snadno vyvratitelné, navíc někomu mohou přijít skutečně vtipné, ale po všem, čím jsem si prošla, mě už dost otravují,” uvedla Cheire.

V šesti letech jí diagnostikovali vzácnou formu rakoviny kosti, už tehdy bylo jasné, že o celou nohu i s kyčlí a k tomu ještě kusem pánve přijde. Proto dodnes nemůže používat protézu a musí všude chodit s berlemi. Když byla mladší, bylo období, kdy si v kontaktu s lidmi úplně přestala věřit.

Nové sebevědomí díky sítím

„Dříve jsem nevěřila, že bych si mohla najít práci, zamilovat se, mít rodinu ani nic dalšího, protože jsem neznala nikoho s podobnými problémy, komu se to povedlo,“ popsala své nelehké dospívání Cherie. „Nespočet nocí jsem probrečela s pohledem upřeným na svoji fotku z doby před amputací a dokola jsem se ptala, proč se to muselo stát zrovna mně. Přála jsem si, abych se ráno probudila a měla najednou obě nohy,“ vzpomíná na smutné období.

Aby nepřitahovala nechtěnou pozornost, přestala nakonec se spolužáky a kamarády dělat i to, co mohla. Když jí ale bylo dvacet, založila si účet na sociálních sítích a seznámila se s lidmi, kteří jí byli naklonění. A začala zveřejňovat fotky.

„V tom, že jsem pomalu začala zase nabývat sebevědomí, hrály fotky velkou roli. Čím víc jsem byla vidět na sítích, tím víc mi bylo jedno, jak na mě lidé reagují, když mě viděli osobně,“ říká o době, kdy se věci začaly obracet k lepšími. „Narazila jsem na Instagramu i na modelku se stejným typem amputace jako mám já. Nezapomenu na chvíli, kdy jsem poprvé viděla její fotky v plavkách a další, kde ukazovala i jizvy po amputaci,“ líčí Cherie.

Od deprese k mezinárodní slávě

Od neutěšeného období už nějaká voda uplynula a v současné době má modelka nabídky na focení i od velkých mezinárodních značek. Proto Cherie nepřestává věřit v pozitivní sílu sociálních médií, i když se stále dokola objevují posměváčci se svými nejapnými poznámkami.

„Doufám, že moje fotky uvidí další postižené děti, které si ještě ani neumějí představit, co dobrého pro ně budoucnost může mít nachystáno,“ přeje si modelka. „Chci prorazit i dál, tam, kde vždy vytvářeli příběhy za nás, místo aby je nechali vyprávět nás samotné,“ má další plány Cherie.

Zobrazit celou diskusi