Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miminko odplulo v nafukovacím kruhu: Dramatická záchrana na moři

Autor: ran - 
23. července 2021
21:03

Rodiče, kde jste byli? Když mimino u moře v Tunisku zůstalo na chvilku bez dozoru, stačily ho vlny v jeho nafukovacím kruhu odplavit dobrý kilometr od břehu. Rodiče se po něm začali shánět a pomoci jim museli záchranáři. Do pátrání se zapojili i dobrovolníci.  

Pláž ve městě Kelibia na severovýchodě země je v létě plná návštěvníků, uprostřed všeobecného ruchu tak stačilo málo a po 18měsíčním děťátku se doslova slehlo moře, když ho rodiče na chvíli ztratili z dohledu.

Celí vyděšení okamžitě zalarmovali pobřežní stráž, která vyjela miminu na pomoc. K záchranářům se připojili i dobrovolníci z řad rekreantů třeba na skútru, kteří se jali křižovat naštěstí docela klidnou mořskou hladinu a pátrat po malém neplavci.

„Rodiče se nechali chvilkově vyvést z koncentrace,“ uvedly tuniské vládní zdroje pro rádio Shems FM, uvedl web deníku The Sun. Jejich roztěkanost jim nakonec se štěstím přinesla jen pár chvil strachu. Děťátko se našlo.

Houpalo se v kruhu na vlnách více než kilometr od břehu, bylo vyděšené a plakalo, ale jinak se mu naštěstí nic nestalo. Vytáhli ho na skútr, který ho našel a z něhož byly pořízeny záběry.

V létě Tunisané zaplavují pláže po celé zemi, úřady proto nabádají k ostražitosti, zejména s dětmi. Varují před náhlými změnami počasí, které dokáží na moři lidem přivodit nejeden perný okamžik.

Jirik-ta ( 23. července 2021 22:52 )

Já myslel že ho objevil žralok a vrátil zpět rodině i s člunem

Zobrazit celou diskusi