Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šokující foto zdravotních sester: V tom bazénu je dítě!

Autor: rc - 
20. června 2021
05:00

Rodiče by se měli mít na pozoru při výběru barvy plavek pro své děti. Na facebookové skupině CPR Kids se totiž objevily šokující fotografie, na nichž je vidět luxusní bazén. Na první pohled se zdá, že ve vodě nikdo není. Ovšem jak je v popisku upozorněno, v bazénu se koupe malé dítě! Kvůli barvě plavek však není vůbec vidět.

Česko bičují vedra, a tak hodně lidí vytáhlo na zahradu bazén či se chladí ve vodě veřejných koupališť. Na radovánky v bazénech se těší hlavně děti, které se chladivé vody nemohou nabažit. V australské skupině na facebooku s názvem CPR Kids se objevilo děsivé varování. Skupinu určenou pro rodiče spravuje tým sester z oboru pediatrie. Nejčastěji radí, jak děti ošetřovat, čeho se mají maminky vyvarovat a kde na děti číhá potenciální nebezpečí.

Právě jeden z příspěvků, který šokoval maminky, varoval před nebezpečím v bazénech. Zatímco většina maminek vybírá plavky pro děti podle designu a sahá po barvách, které ratolestem nejvíce sluší, barva podle zdravotních sestřiček může děti v bazénu ohrozit.

Publikovaná fotografie ukazuje bazén, který se zdá být prázdný. „Co vidíte pod vodou? Dobře se podívejte. Nic? Dítě? Ano, je tam dítě,“ ptá se autor v příspěvku. „Víme, že je těžké tomu uvěřit,“ pokračuje dále s tím, že jedna ze sestřiček ze skupiny byla na párty u bazénu a všimla si, jak je voda po celodenním používání zakalená.

Dítě nebylo vidět

„Požádala jedno z dětí, které mělo na sobě bledě modré plavky, aby plavalo až na dno. Výsledek ji šokoval,“ vysvětluje. V komentářích autor publikoval další fotografii, na níž zakroužkoval, kde dítě plave. Jedná se o pouhý stín. Autor navíc dodává, že nejhlubší část bazénu měla 1,8 metrů. Dětem je prý nejlepší vybírat neonové či pestrobarevné plavky.

„Je to děsivé! Vůbec jsem to dítě neviděla,“ uvedla maminka Emma. „To je šílené,“ komentovala příspěvek Cathy.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi