Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Náklaďák srazil violoncellistku (23) Lauru: Ze silnice pak sebrala svou ruku

Autor: rc - 
21. června 2021
20:04

Vážná zranění ruky utrpěla hudebnice Laura Armstrongová. Violoncellistka (23) jela na kole, když do pruhu pro cyklisty vjel náklaďák a srazil ji z něj. Nadaná studentka prestižní hudební školy doslova sebrala svou ruku ze silnice a nemohla pohnout prsty. Kvůli zranění musela žena, která vystupovala s hudebními esy, jako je Mark Elder, odejít ze školy a vzdát se kariéry.

Vyjížďka na kole se změnila v noční můru pro Lauru Armstrongovou. Violoncellistka jela na silnici v Londýně na oběd s přáteli. Držela se v pruhu určeném pro cyklisty, když zničehonic vlétl do jejího pruhu náklaďák. Než se nadála, byla pod jeho koly. „Pamatuji, jak jsem sbírala svou paži ze silnice, moje prsty byly bílé a nešlo s nimi pohnout. Na silnici nebyla žádná krev. Bylo to děsivé a nesnesitelně bolestivé. Nikdy jsem si nepředstavovala, že by někdo mohl cítit takovou bolest,“ uvedla Laura pro britský deník Daily Mail. Byla převezena do nemocnice, kde jí lékaři sdělili, že ruku zřejmě nebudou moci zachránit.

Laura, která studovala prestižní hudební školu Royal College of Music, se musela vzdát svého snu - stát se profesionální violoncellistkou. Do nehody Laura žila svůj sen a pracovala na tom, aby byla nejlepší. Jezdila turné po Británii, Skandinávii a byla i v Singapuru. Vystupovala s věhlasnými skladateli a dirigenty, jako je Mark Elder.

Laura podstoupila dvě náročné operace, přičemž jedna z nich trvala jedenáct hodin, ale lékařům se podařilo jí ruku zachránit. „Co pro mě jako pro hudebnici udělali, jde nad rámec slov… A já za to budu vždy vděčná,“ uvedla na adresu lékařů Laura, která však dva roky po nehodě stále neví, zdali ještě bude moci budovat svůj sen. Podstupuje rehabilitace, ale stále má v ruce málo citu. „V pravé ruce mám velice málo citu a omezený pohyb v paži,“ dodala Laura s tím, že se musela naučit psát levou rukou.

VIDEO: Jak se chovat na místě dopravní nehody?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi