Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pašeráci hodili sestry (3 a 5) přes obří zeď: Holčičky by se brzy měly shledat s rodiči!

Autor: rc - 
18. dubna 2021
13:10

Šokující video se objevilo na sociální síti facebook. Na oficiálních stránkách Amerického úřadu pro cla a ochranu hranic (CBP) se objevilo video, v němž pašeráci hodili přes zeď na hranicích USA s Mexikem dvě holčičky (3 a 5)! Následně sestřičky opustili a nechali je na pospas osudu. Pracovníci hlídky se jich ujali a na jejich případu začali pracovat pracovníci sociální služby. Co nevidět by se měly sestry setkat se svou rodinou, která žije v New Yorku.

Svět šokoval příběh sestřiček z Ekvádoru. Americký úřad pro cla a ochranu hranic na sociální síti facebook zveřejnil video, které zachycuje, jak pašerák na mexicko-amerických hranicích státu Nové Mexiko přehodil přes zeď dvě malé holčičky Yasmin (5) a Yareli (3).  Pod zdí, která měří 4,2 metrů, je měl podle informací britského deníku Daily Mail zachytit jiný pašerák, ovšem děvčátka tam nechal a utekl. Pracovník, který vše viděl na kameře, okamžitě upozornil své kolegy, kteří děvčátkům přijeli na pomoc.

Pašeráci hodili holčičky (3 a 5) přes obří zeď. Chvíle hrůzy zachytila kamera

Ukázalo se, že děvčátka se ve Spojených státech měla setkat se svými rodiči Yolandou Maca Teneovou a otcem Diegem Vacacelou Aguilarou, kteří přednedávnem opustili svůj domov v Ekvádoru a odjeli za lepším životem. Podle dědečka dívek Laura Vacacela se však rodičům po dětech stýskalo a chtěli je mít u sebe. Dědeček dívek uvedl, že netuší, kolik bylo zaplaceno pašerákům, ani jak sestry dorazily na hranice. Nicméně sousedi rodiny uvedli, že lidé pašerákům, kteří si říkají „kojoti,“ platí neuvěřitelných 17–20 tisíc amerických dolarů,  (tj. v přepočtu zhruba cca 369– 434 tisíc korun).

Rodina se bojí, co bude s děvčátky a dědeček dívek z matčiny strany Manuel Macas prosí prezidenta Bidena, aby byly sloučeny s rodiči. Podle informací Daily Post USA máma děvčat uvedla, že by nikdy neriskovala životy a zdraví svých holčiček takovýmto způsobem.

Když byly sestřičky zachráněny, umístili je pracovníci do péče Úřadu pro přesídlení uprchlíků ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb. Jejich případ si vzali na starosti pracovníci sociální péče. „Zpravidla se obrací na rodinné příslušníky ohledně pohovorů a prověrek, aby se ujistili, že je to pro dítě bezpečné místo,“ uvedl mluvčí Amerického úřadu pro clo a ochranu hranic USA. „Většinou se je snaží umístit k rodinnému příslušníkovi – rodiči, strýci nebo někomu jinému. A pokud to není možné, snaží se je umístit do pěstounské péče,“ dodal.

VIDEO: Pašeráci na hranicích USA přehodili děti přes zeď

Video  Pašeráci na hranicích USA přehodili děti přes zeď  - Facebook/U.S. Customs and Border Protection
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi