Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Balerína (16) bez rukou uchvátila tancem svět: Nádherně baletí. Sama se líčí nohama

Autor: mn - 
22. února 2021
05:13

Mladičká brazilská balerína Vitoria Buenová (16) uchvátila svět. Narodila se bez rukou, přesto tančí jako víla. Teď se její videa a snímky dostaly na sociální sítě a staly se hitem.

Vitoria byla kvůli svému postižení už od narození terčem posměchu. „Lidé se nám před domem stavěli do fronty, aby si ji prohlédli,“ svěřila se její maminka Wanda (39) Daily Mailu. Teď ale nadaná tanečnice inspiruje lidi po celém světě.

Baletka: Musíme si jít za svými sny

Jsme víc než jen naše postižení, takže si musíme jít za svými sny,“ říká Vitoria s úsměvem. Kromě baletu se vycházející hvězda věnuje i jazzu a stepu. Ruce jí prý vůbec nescházejí.

„Pro mě jsou ruce jen detailem, nepřijde mi, že bych je potřebovala,“ směje se. Bohatě si totiž vystačí s nohama – těmi se umí i namalovat. „Dokáže nohama víc věcí než já rukama,“ kroutí hlavou její nevlastní otec Jose Carlos Perreira.

Líčení nohama

Nohama zvládne i jemnou práci s řasenkou. K vyčištění zubů jí také nohy stačí. Malá baletka se postižením nehodlá nechat odradit od svých snů. Sní o tom, že z ní jednou bude primabalerína.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi