Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prokletí rodiny Karešových: Po Ondrovi (†3) a Verunce (†5) zemřela i maminka Jana (†45)

Aktualizováno -
22. ledna 2021
13:56
Autor: VaB - 
22. ledna 2021
13:41

Rodina Karešových se znovu potýká s ohromnou tragédií. Manželům Martinovi a Janě nejprve v roce 2003 zemřel syn Ondrášek (†3), jejich další děti, dvojčata Adámek (11) a Verunka (†5), později bojovaly s rakovinou, které dcerka v roce 2014 podlehla. Na začátku letošního roku zákeřné chorobě podlehla i sama maminka Jana (†45).

Rodina Karešových se dlouhodobě potýká s těžkým osudem. Rodiče Jana a Martin svým dětem předali každý svou vadnou část genu BRCA2. U dětí tím vzniká Fanconiho anémie, organismus dvojčat Adama s Verunkou kvůli tomu nebyl schopen omezovat růst nádorových buněk, byl tak doslova semeništěm rakoviny.

Rodina se snažila děti léčit až ve Spojených státech, pobyt, na který přispěli také čtenáři Blesku, ale nepřinesl vytoužené výsledky. Verunka zákeřné nemoci v roce 2014 podlehla, její bráška Adam sice přišel kvůli nádoru o ledvinu, ale jinak měl větší štěstí a zatím poslední kontroly loni v říjnu dnes už 11letého chlapce dopadly dobře. Adam dnes žije s tatínkem a pravidelně chodí na vyšetření.

Video  Zprávy: Přesmutný pohřeb Verunky, kterou zabila rakovina!  - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Smrt Verunky pro Karešovy nebyla jediná tragédie, už v roce 2003 v pouhých třech letech leukemii podlehl jejich syn Ondrášek.

Teď rodinu potkala další, opravdu zdrcující zpráva. „Dne 21. 1. 2021 dotlouklo srdce paní Jany Karešové naposledy. Bohužel, stejně jako její děti, prohrála boj s těžkou nemocí. Věnujte jí, prosím, tichou vzpomínku,“ zveřejnily facebookové stránky Veřejná sbírka - karesovi.cz. „Pro moji bývalou ženu, s kterou jsem prožil kus života," napsal na svém facebooku bývalý manžel Martin. 

Manželství Jany a Martina těžký osud rodiny nevydrželo, manžel Martin po smrti dcery Verunky údajně přestal se svou ženou komunikovat a uzavřel se do sebe. „Se ztrátou bojujeme každý zvlášť. On se uzavřel do sebe a nekomunikuje," řekla před lety Jana. Nakonec došlo k rozvodu.