Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kráska ochrnula po dopravní nehodě: Popsala, jak to má se sexem i dalším životem na vozíku

Autor: jel - 
16. ledna 2021
09:16

Jessica Tawilová (22) z amerického New Jersey ochrnula, když byla na střední škole. Po vážné dopravní nehodě skončila navždy připoutaná na invalidním vozíku. Stala se hvězdou na sociálních sítích, kde popisuje každodenní problémy, které jí život na vozíku přináší. Řekla, jak nastupuje do auta, jak spí a jak to má se sexem.

Osudný den přišel 15. listopadu 2014. Jessica byla ještě na střední škole a trávila čas u svého kamaráda. Pak se tam ovšem objevil nějaký starší muž, který přinesl drogy a alkohol, jeho jméno dívka neznala. V jednom ze svých videí hvězda sociálních sítí tvrdí, že ji potom unesli, naložili do auta a odvezli na opuštěnou silnici. Prosila je prý, aby mohla jít domů, ale ignorovali ji.

„Na opuštěné silnici řidič zastavil a současně sešlápl plyn, proto ztratil nad autem kontrolu a narazil do stromu,“ popsala Jessica okamžik, který jí změnil navždy život. Měla zraněnou hlavu tak, že byla vidět lebka, a vážně poraněnou míchu. „Záchranáři říkali, že mi z hlavy vyteklo tolik krve, že by se s ní dala naplnit láhev od Coca-Coly. Mysleli si, že převoz do nemocnice bych nemusela zvládnout, tak mě převezli na nejbližší fotbalové hřiště, kam pro mě přiletěl vrtulník,“ vysvětlila.

Na TikToku, kde krásku sleduje přes 868 tisíc lidí, zveřejnila několik videí, na nichž je v nemocnici a křičí bolestí. Po uzdravení ji čekala ještě sedmiměsíční rehabilitace. Od té doby je navždy na vozíku a na sociální síti popisuje, jaké problémy jí to přináší. Spoustu věcí se musela naučit dělat úplně jinak. Když jde spát, musí si nohy upravit rukama, neexistuje pro ni žádné převalování a přetáčení, jak si večer lehne, tak se také ráno vzbudí.

Při sexu nic necítí

Na jednom z videí také ukazuje, jak nastupuje do auta. Jako most mezi vozíkem a sedačkou auta používá dřevěnou desku. Na své tělo musí být velmi opatrná, protože od pasu dolů nic necítí, mohla by se zranit a ani si toho nevšimnout. Chození na záchod je pro ni také složité, používá mini katetry, které jí odvedou moč přímo z močového měchýře.

Přiznala také, že složité je i randění, protože ani muži, kteří jsou připraveni chodit s dívkou na vozíku, netuší, co je čeká. Sex je také problém, nic totiž necítí, její menstruační cyklus se ale nezměnil, a tak může stále otěhotnět. Při porodu nebude potřebovat žádné léky proti bolesti, protože nic neucítí.

Jessica prozradila, že považuje za důležité sdílet svůj příběh i každodenní starosti. „Jen málo lidí ví něco o paraplegicích a jejich schopnostech, tak jsem chtěla být tou, která lidi informuje, vzdělá a dokonce i pobaví,“ prozradila kráska.

Zobrazit celou diskusi