Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel legendární cyklista Slavoj Černý (†83): Rekordman a mistr ČSR závodil i na olympiádě

Slavoj Černý (druhý zleva) s kolegy z reprezentace.
Slavoj Černý (druhý zleva) s kolegy z reprezentace.  (Autor: Archiv)
5. ledna 2021
17:34

Český sport přišel o jednu z legend cyklistiky. Na Silvestra zemřel Slavoj Černý (†83), účastník Letních olympijských her v roce 1960, které se konaly v Římě.

Poslední den roku 2020 přinesl velmi smutnou zprávu. Ve věku 83 let zemřel cyklistika a účastník olympiády v roce 1960 Slavoj Černý. O úmrtí legendárního sportovce informoval Český svaz cyklistický na svých internetových stránkách.

Slavoj Černý platil za výborného stíhače, který dokázal kvalitně zajet i bodovací závod. V roce 1958 se stal mistrem Československa ve stíhacím závodu, o dva roky později na Letních olympijských hrách v Římě obsadil s československou reprezentací páté místo ve stíhacím závodě družstev.

Kromě toho byl Slavoj Černý také dlouhodobým držitelem československého rekordu na čtyři kilometry, uvedl Český svaz cyklistický. Slavoj Černý závodil za Duklu Pardubice a Slavii VŠ Praha.

Rodina se se zesnulým rozloučí v pátek 8. ledna na Olšanských hřbitovech. Obřad začne v 11:40 v Ústřední síni.

Události ve světě v roce 2020: Důležité volby, krvavé protesty i obří tragédie. Události ve světě v roce 2020: Důležité volby, krvavé protesty i obří tragédie. | Reuters

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi