Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pejsek Alan je prý ošklivý: Paničce už nabízeli i peníze na plastiku!

Autor: štt, štt - 
24. prosince 2020
18:57

Alan, jednoroční kříženeček boxera a saluki, se narodil s deformací obličeje. Jeho horní čelist s čumákem je lehce natočená do strany a ta spodní k ní tak úplně nesedí. Před deseti měsíci si jej vzala domů Johanna Handleyová (41). Pejskovi založila TikTok účet a nyní jej denně sleduje přes 100 000 uživatelů.

Johanna si založila TikTok účet, aby všem dokázala, že postižená štěńátka nejsou o nic horší než ta zdravá. Na videích lze vidět Alana, jak chytá dobroty nabídnuté od jeho majitelky nebo jak si hraje se svým kamarádem, dalším rodinným pejskem.

Alan je mimořádně hravý. Dokáže celé hodiny aportovat hozený míček nebo skákat kolem své majitelky. V některých videích se Johanna snaží neposedu učit poslušnosti, což se ne vždy podaří. Při pokusu, aby Alan zůstal na místě a nesnědl na zem položenou dobrotu, tak místo toho pejsek vystartuje a jídlo vezme paničce z ruky.

Název účtu je ironicky pojmenován Alan ošklivý pes. Na profilové fotce je pejskem s vypláznutým jazykem věnovaným všem nenávistným reakcím. Johanna věří, že díky popularizaci Alana se podaří ostatní lidi přesvědčit o adopci podobně postižených zvířátek. „Někteří lidi mi z legrace nabízejí peníze na Alanovu plastickou operaci, ale o tomhle můj záměr není,“ vzkazuje všem posměváčkům.

Alanovi však ale hrozí úplné zborcení horní čelisti, které by mohlo vést k jeho udušení. Johanna nyní zvažuje, zda nechá pejska podstoupit náročnou a bolestivou operaci. „Museli by Alanovi pod narkózou zlomit čelist. Už samotná narkóza je pro pejsky náročná a hojení by trvalo několik měsíců,“ říká Johanna. Zatím však veterináři říkají, že děsivé komplikace nejsou pravděpodobné.

Mimo negativní reakce však panička dostává tisíce pozitivních komentářů. Alan už je taková celebrita, že jej lidé poznávají i na ulici. Alan byl nalezen spolu se svými rodiči a sedmi sourozenci v opuštěném domě. Psi byli odchyceni a odvezeni do útulku, kde si jich Handleyovi všimli. „Mnoho lidí jsou vůči psům z útulku předpojatí. Většinou jsou to ta nejvěrnější zvířata, jelikož si opravdu váží, že se jich někdo ujal,“ dodává nakonec Johanna.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi