Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zoufalá agonie bezmocného pejska: Topil se v kaluži asfaltu

Autor: ran - 
10. prosince 2020
17:58

Zajímavá tůňka s něčím teplým, bezmoc, bagr, šikovné ruce, hodně benzinu a pak teplá koupel. Tohle všechno během pár hodin zažil jeden toulavý pes v průmyslovém areálu v Thajsku, kam se... prostě zatoulal. Vyloupnout z asfaltu, kde se málem utopil, ho pak museli bagrem. Stalo se 6. prosince v Nakhon Nayok.

Pejsek naříkal, nemohl ani za nic ven. Ležel na boku v bažině asfaltu, i krk měl pokrytý mazlavou hmotou. Hlavu se mu ale naštěstí podařilo udržet na vzduchu, i když jednu stranu už mu také držel nepřítel pod „hladinou“. Z tlamy mu visel růžový jazyk a zoufale lapal po dechu.

Celou polovinou těla byl ponořený do černého, páchnoucího materiálu, který zbyl ze stavby silnice. Pracovníci nevěděli kam s ním, tak ho odložili a odjeli. Pejsek si buď nevšiml, že tahle půda nebude to nejlepší, co by mohl mít pod nohama, nebo ho přilákaly nezvyklé pachy, a zapadl.

Narazit v Thajsku na toulavého psa není sice nic zvláštního, ale na toulavého psa, který málem utonul v asfaltu, nejsou zvyklí ani tam. Na zoufalé kňučení a kňourání nejlepšího přítele člověka proto zareagoval náhodných kolemjdoucí, Supatra Baisri (30) a chudáčka pejska s pomocí dalších dostal ven. Trvalo to ale celé dvě hodiny.

„Když jsem ho našel, nemohl jsem jít za ním, protože bych taky zapladl. Neměl jsem ani žádnou tyč, kterou bych na něj dosáhl,“ řekl Supatra. Zavolal proto záchranáře. Dalo ale pěknou fušku, než pejska osvobodili. Na pomoc musel přijet bagr, který bezmocného psa lžící podebral a přesunul na pevnou zem o kousek dál. Z objetí mazlavého bordelu ho vytahovalo několik mužů a pořádně se u toho zamazali. Nepříjemně lepkavá věc uplívala na všem. Nakonec se ale dílo podařilo.

S pomocí pracovníků areálu pak na pejska s největší opatrností aplikovali speciální druh benzinu, který ho zbavil nánosu nechtěné předvánoční nadílky. Dávali při tom ale dobrý pozor, aby mu nepoškodili kůži. Pak ho zabalili do deky a odvezli ke zvířecímu doktorovi. Tam už stačilo chlupáče dočistit, prohlédnout a pořádně vydrbat ve vaně.

Po prodělaném dobrodružství teď už pejsek konečně zase září štěstím. U veterináře se dokonce přeměnil z toulavého zviřátka v řádné zviřátko domácí, protože dostal i jméno - Mali. Vypadal u toho, že se mu to líbí a že už mu vůbec nic nechybí. No, snad jen ten nejlepší přítel... Časem si ho ale určitě najde nějaký páníček nebo panička, která už ho do žádné bryndy zapadnout určitě nenechá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi