Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fotografka Kristýna (†23) zemřela v Alpách: Dojemný vzkaz od přítele Davida!

Autor: VaB, chal - 
2. září 2020
10:57

Nadějná fotografka Kristýna (†23) se na konci srpna zřítila v Alpách ze 150 metrů a zahynula. Truchlí její rodina i její nejbližší. Pod smutečním oznámením se objevily desítky kondolencí a svůj zdrcený příspěvek přidal i přítel oblíbené mladé ženy David. Také on o tragické události zveřejnil dojemná slova na sociální síti.

Kristýnu K. (†23) znají lidé díky krásným fotkám pejsků. Barevné a okouzlující fotografie potěšily každého, kdo na ně na Instagramu narazil. Další nové obrázky už ale mladá fotografka na sociální sítě bohužel nenahraje. 

V rakouských Alpách se koncem srpna zřítila ze 150 metrů. Týna se svým přítelem šla na vrchol Deneck, který je na severu Štýrska. Cestou od jezera Kaltenbachsee se chtěla vyfotografovat, informoval rakouský tisk. Při pózování však došlo ke strašlivé nehodě. Mladá umělkyně uklouzla a po pádu na místě podlehla svým zraněním.

Usměvavá psí máma

Tragická zpráva všechny velice zasáhla. Všichni si ji pamatujeme jako talentovanou, energickou a vždy usměvavou „psí mámu“ a posilu našeho lektorského týmu. Stejně tak na ni budeme vždy s úsměvem vzpomínat...“ uvedli kolegové z pražského FotoŠkoda.

O smrti mladé Kristýny informovala její rodina na sociálních sítích. „Náš žal nejde slovy vůbec vyjádřit a je velmi těžké se nadechnout, jít dál, natož pak vstát,“ uvedli zdrcení příbuzní. 

„Nedokážu nalézt slov.“

K ohromně smutné události se po několika dnech vyjádřil i přítel fotografky David N. „Omlouvám se, v této těžké chvíli nedokážu nalézt slov, které by dokázaly vyjádřit, co cítím, co se stalo, je jako blesk z čistého nebe přímo do mého srdce,“ napsal na svém facebooku s tím, že chce na mladou inspirativní ženu zavzpomínat. To je prý jediné, co ho drží nad vodou.

Začal s tím, že by Kristýna nechtěla, aby někdo truchlil. „Taková ona prostě byla. Vždycky veselá, plná života a s nevyčerpatelnou zásobou střelených nápadů. Jestli něco byla jistota, tak to, že se s ní nikdy nebudete nudit. Kikča měla „it". Těžko popsatelná vlastnost, která vyjadřuje, jak originální, živelná, charismatická a kreativní byla,“ popisuje mladý muž.

Jak vzpomíná, každý, kdo byl s dívkou v kontaktu, propadl kouzlu její osobnosti. Několik hodin denně trávila tím, že odepisovala svým obdivovatelům na Instagramu. „Ohledně focení, výchovy psů, cestování, lezení... moc ráda sdílela s ostatními svoje zážitky a byla inspirací pro desetisíce. Cestování byla její největší vášeň. Milovala focení, lezení, ultimate frisbee, dogsfrisbee, pasení, přednášení a vyučování, focení a bylo to na ní vidět,“ uvedl David. 

Vzpomínky, které nezmizí

„Byla ztělesněním latinského přísloví ,Carpe Diem', překládané do češtiny jako ,užívej dne'", popsal mladou ženu její přítel. Zavzpomínal i na to, jak dívka všude chodila pozdě. „Nebylo to tím, že by to dělala schválně, ale bylo to právě tím, že chtěla využít každičkou minutu svého života. Z jejích kreativních výmluv, proč zrovna dneska přišla pozdě, by se dala sepsat kniha. Nebo alespoň půlka, druhou půlku by zajistily všemožné nepěkné komentáře, kterými častovala pomalé řidiče,“ dodal.

Milovala čtyřnohé kamarády

Z fotografií je každému jasné, že Kristýna milovala z celého srdce pejsky, své čtyřnohé kamarády. „Tato láska z ní vyzařovala na první pohled a oni to moc dobře vnímali, Woody se od ní nehnul na půl metru.  Nebál bych se Kikču označit jakožto zaříkávačku psů - kdo zná Woodyho a Charlieho, dá mi za pravdu,“ napsal David. 

Psa si prý dokázala během půl hodiny omotat kolem prstu. Stačilo jí ho půjčit a po chvilce dělal přesně to, co chtěla. Dokonce prý mladá žena dostala nabídku i z cirkusu, který ji chtěl zaměstnat.

Nejkrásnější roky života

„Jedinou útěchou, kterou nacházím, je vědomí toho, že díky fotkám, videím a společným zážitkům bude s námi všemi Kikča žít navždy. Moc ti děkuji, Kikčo, za to, jaká jsi byla, co všechno jsem s tebou mohl procestovat, zažít. Bylo toho opravdu hodně. Nejkrásnější roky mého života!“ zakončil zdrcený David s tím, že se s Kristýnou rozloučí tento týden. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání