Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Mladíky napadl žralok a jednomu ukousl nohu! Popsali krvavou lázeň i boj o život

Autor: ran - 
10. července 2020
09:16

Dva britské mladíky zachránily dvě zdravotní sestry přímo na palubě lodi, u které je v australských vodách napadl žralok. Bez dívek se velkými zkušenostmi s první pomocí by tu už možná nebyli. Ale ani oni jim svou záchranu neztěžovali. Zachovali chladnou hlavu a bylo vidět, že přes svá zranění jsou v dobrém rozmaru! Dokonce vtipkovali!

Alistair Raddon a Danny Maggs jsou mladí cestovatelé „na plný úvazek“, kteří si udělali v roce 2019 vysněný výlet k Velkému bariérovému útesu v Austrálii. Šnorchlovali, když je napadl žralok a vážně je zranil. Alistair přišel o nohu, Dannymu paryba zase jednu nohu zle potrhala. Nyní se média dozveděla detaily z jejich záchrany. Oba muži během ní ani na okamžik nepřišli o svůj humor!

Ve vodě v okamžiku útoku plavalo víc účastníků výletu. Na lodi byli také další lidé. Díky tomu se oba mladíky podařilo na palubě brzy vytáhnout z krví zakalených vln. Jejich největší štěstí v neštěstí bylo, že na plavidle byly také dvě zdravotní sestry Billy Ludvigssonová a Emma Andersonová. Právě ty jim díky svým znalostem a zkušenostem doslova zachránili život, když zastavili tepenné krvácení škrtidlem z ručníků a provazů.

Žertovali o ragbyové lize

Ženy se ale nevidí jako hrdinky. Podle Daily Mail uvedly, že oba muži byli „velcí pohodáři“ a vtipkovali, i když jeden už v podstatě neměl nohu a druhý ji měl vážně zraněnou. „Život jsme jim zřejmě opravdu zachránily, krvácení bylo na začátku skutečně život ohrožující,“ uznávají dívky. Muži ale zároveň nepanikařili, naopak. Při převozu se spolu bavili o ragbyové lize, smáli se a zvládali i vtipkovat se zdravotním personálem.

Oba si ale v nemocnici moc dobře uvědomili, komu vděčí za život, a vyslali ke svým zachránkyním i zachráncům dojemný vzkaz. „Všichni se k tomu postavili skvěle a zůstali v té situaci v klidu. Jsme jim strašně vděční za jejich pomoc,“ uvedli mladíci. Alistairovi sice hrozí další amputace, učení se s protézou a Danny má dodnes potíže s nervy v noze, ale svému stavu oba čelí srdnatě. Svět se jim obrátil vzhůru nohama, oba však vyhlížejí do budoucnosti s neutuchající nadějí.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi