Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skandál, který způsobil nárůst nakažených: Ochranka hotelu v karanténě spala s turistkami

Autor: ran - 
4. července 2020
18:07

Ochranka hotelu v australské Melbourne prý spala s turistkami z hotelu, který byl v karanténě. Měli tak přispět k současnému nárůstu případů nákazy koronavirem v metropoli a ve státě Victoria, jehož je Melbourne hlavním městem. Zaměstnanci firmy se měli dopouštět i dalších pochybení: Podávali si ruce, pouštěli turisty v karanténě k "normálním" turistům nebo třeba kouřili z jedné cigarety.  

Pracovníci ochranky hotelu Stamford Plaza v Melbourne mají problém. A s nimi firma, která je na úkol hlídat turisty (a turistky) v „koronavirové“ karanténě najala. V hotelu jsou turisté vracející se do země ze zahraničí drženi ve 14denní izolaci. Či lépe řečeno - měli být drženi. Ochranka se totiž údajně s turistkami, včetně těch, které měly být v přísné izolaci, navzdory bezpečnostním opatřením úplně v klidu spustila. O případu, který hýbe Austrálií, napsal Daily Mail.

Předseda vlády státu Victoria Daniel Andrews sdělil, že se zaměstnanci hotelu dopustili řady pochybení, která vedla ke zvýšení případů nákazy koronavirem. Na to, zda mezi přešlapy byl i sex, by se mělo přijít během právě probíhajícího vyšetřování.

Nešlo ale jen o sex!

Toho, co se na hotelu dělo nikoli v souladu s bezpečnostními pokyny, mělo ale být mnohem víc. Firma si údajně například nechala od vlády zaplatit za větší počet pracovníků, než kolik jich doopravdy pracovalo. Dále si členové ochranky měli podávat ruce, objímat se a potahovat ze stejných cigaret nebo jezdit ve více lidech ve výtahu. Hosty, kteří měli být drženi v izolaci, pouštěli za "normálními" ubytovanými a spolu s nimi hráli karty. Ochranku prý také firma nedostatečně proškolila - školení věnovala pouhých 5 minut.

V posledních dnech jihoaustralský stát zažil strmý vzestup případů nákazy koronavirem. Ve středu jich jeho úřady evidovaly 73. Mnoho z nich je spojováno právě s melbournským hotelem.

Podle Daily Mail 14denní „hotelovou“ karanténu podstoupilo v některém z hotelů v zemi od 29. března do dnešního dne celkem 20 000 lidí. Stát Victoria v posledních dnech vzhledem k opět vzrůstající křivce znovu zpřísnil preventivní opatření proti šíření koronaviru. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi