Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Soka narkobarona „Prcka“ zabila liposukce: Jeho luxusní vilu vydražili za majlant!

Autor: jel - 
8. května 2020
12:10

Pokud jste si oblíbili populární seriál Narcos: Mexiko, který se věnuje v zemi dosud aktuální problematice obchodu s drogami a drogových kartelů, je vám jméno Amado Carrillo Fuentes určitě dobře známé. Jde totiž o nejmocnějšího mexického narkobarona 80. a 90. let. Nyní 23 let po jeho smrti stát prodal luxusní sídlo, v němž Fuentes bydlel.

Na rozlehlé vile, v níž nechybí bazén, vířivka či vinný sklípek, se značně podepsal zub času a během nedělní dražby, kterou pořádala mexická vláda, o ni projevil zájem pouze jediný kupec. Přesto se sídlo prodalo v přepočtu za neuvěřitelných 50 milionů korun.

Dům byl prodán v aukci, kterou pořádal Instituto para Devolver al Pueblo lo Robado, což v překladu znamená „vrátit lidem, co jim bylo ukradeno“‎. Cílem instituce je prodat v dražbách zabavené nebo nepotřebné věci a získat tak peníze na podporu sociálních programů. V nedělní aukci bylo kromě této vily prodáno více než 70 aut a instituce vydělala více než 111 milionů korun.

Kdo je Amado Carrillo Fuentes?

Vysloužil si přezdívku „pán nebes“, protože velké množství drog pašoval svou soukromou flotilou letadel a patřil k nejmocnějším mexickým narkobaronům. Byl synovcem jednoho ze zakladatelů kartelu Guadalajara Ernesta Fonseca Carrilla, který je známější pod svou přezdívkou Don Neto, ten Amanda naučil vše o pašování a prodeji drog, a tak se Amando ke kartelu brzy sám připojil.

Poté co zabil svého šéfa Rafaela Aguilara Guajarda, převzal Amando kontrolu nad kartelem Juaréz a byl znám svou nemilosrdností. Velmi dlouho unikal spravedlnosti a existuje pouze velmi málo Fuentesových fotografií. Osudnou se mu nakonec stala nepovedená operace.

Pod falešným jménem se totiž zaregistroval do nemocnice a nechal si provést plastickou operaci obličeje a liposukci, aby změnil svůj vzhled a unikl spravedlnosti. Během operace však dostal infarkt a v roce 1997 zemřel. Doktoři, kteří vedli operaci, byli zabiti ještě tentýž měsíc. Kartel po Amandovi převzal jeho bratr Vincent, který jej vedl až do zatčení v roce 2014.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi