Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šikanovaný chlapec (9), který se chtěl zabít, miliony nedostane! Šokující rozhodnutí jeho matky

Aktualizováno -
28. února 2020
06:16
Autor: shp - 
28. února 2020
05:33

Je to malý chlapec, ale má obrovské srdce, i když sám zažil dlouhé roky šikany, posměšků a ponižování. Dobrodinci vybrali pro australského hocha Quadena Baylese (9) trpícího nanismem v přepočtu téměř 11 milionů korun na to, aby se s maminkou mohl podívat do Disneylandu. Jeho rodina to však odmítla s tím, že raději horentní sumu věnuje charitě.

Celý svět šokovalo video šikanovaného chlapečka, který pláče a prosí vlastní maminku o pomoc se sebevraždou. „Dej mi lano, chci se zabít,“ naléhal na svou mámu. „Chci se bodnout do srdce. Chci, aby mě někdo zabil,“ žadonil poté. Video, které kolovalo facebookem, než bylo staženo, získalo neuvěřitelných 25 milionů zhlédnutí.

Vybrala se obrovská suma

Chlapce se zželelo mnohým celebritám. Komik Brad Williams (36), který má stejnou vývojovou poruchu jako Quaden, založil na portálu GoFundMe veřejnou sbírku. „Pošleme toto úžasné dítě i s maminkou do Disneylandu,“ napsal k ní. Do dnešního dne se podařilo vybrat téměř 11 milionů, což je mnohonásobně víc, než činila původní cílová částka.

Jenže cesta do Disneylandu se nakonec konat nebude. „Jaké děcko by nechtělo jet do Disneylandu? Zvláště, kdyby žilo jako Quaden. Ale moje sestra řekla: Víš ty co, vraťme se zpátky k opravdovému problému. Tento malý hošík byl šikanován. Kolik lidí, černých nebo bílých, spáchalo sebevraždu kvůli šikaně,“ řekla NITV News Quadenova teta Mundanara.

Výlet do Disneylandu? Raději peníze pro charitu

Chceme, aby peníze šly komunitním organizacím, které je opravdu potřebují. V nich vědí, jak nejlépe peníze utratit. Takže ať chceme jet do Disneylandu sebevíc, naše komunita by z toho nijak netěžila,“ dodala žena s tím, že peníze lépe využije charita bojující s šikanou. Quaden se stal mezitím mezinárodní hvězdou. Snad už si na něj nikdy nikdo netroufne.

Odhlasit_se ( 29. února 2020 10:31 )

POZOR!
Jakmile tu nekdo napíše ze to je odporná zruda, tak je vyhrožovano tr.stihanim nejakym koko..tem Zabranskym....

krtek. ( 29. února 2020 09:56 )

ona je trapnost uz to, ze se chlubi tim co vyrobila

HledacPravdy ( 28. února 2020 19:47 )

Ty lidi to dali tomu trpaslíkovi za nějakým účelem. Ta charita je podvod. Tak ať to vrátěj dárcům. Navíc to bylo toho trpaslíka, ne jeho matky.

Jan-Horyna-Praha ( 28. února 2020 16:26 )

Zrzavej štváč z milionu chcanek😅😆🤮

Jarabak ( 28. února 2020 15:44 )

b) je skvělé, jak si myslíte, že šikana se dá řešit penězi - šikana se reálně dá řešit jen násilím a to tak, že se útočník zadupe do země. Vše osttaní jsou jen nefunkční kecičky prdičky
c) je skvělé, jak umíte mluvit za všechny ty dárce a jak víte nejlíp, co si oni myslí

Zobrazit celou diskusi