Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci! Lidé si už v Číně vyrábí roušky ze zelí, grepů a spodního prádla!

Fotografie
 (Autor: internal)
Aktualizováno -
31. ledna 2020
06:24
Autor: rc - 
30. ledna 2020
18:16

Počet infikovaných koronavirem neustále stoupá a město Wu-chan, kde se nákaza poprvé objevila, se ocitlo v karanténě. Tamní firmy nestíhají zásobovat obchody zdravotními rouškami a lékaři navíc lidi varovali, aby roušku nepoužívali dvakrát! Zoufalí lidé se proto rozhodli využít všeho, co mají doma po ruce. Slupkou od melounu, plastové lahve, zelí či slupkou od grapefruitu! To všechno jsou lidé schopni si dát přes obličej, aby předešli nakažení smrtícím virem.

Jakmile se do čínských obchodů dostanou nové zásoby ochranných roušek, jsou během pár minut pryč. Zdravotní roušky jsou nedostatkovým zbožím, ovšem jsou také jedinou ochranou před koronavirem, který již usmrtil 170 lidí a počet mrtvých neustále stoupá. Podle informací deníku Daily Mail se koronavirem, který má příznaky podobné chřipce, nakazilo víc jak osm tisíc lidí.

Čínské továrny pracují nonstop, aby byly schopné zásobovat obchody ochrannými rouškami. Ovšem přes veškerou snahu úřadů a firem je pomůcek stejně na pultech obchodů žalostně málo. Zdravotnické organizace navíc apelují na to, aby lidé jednu roušku nepoužívali dvakrát. Zdravotnická komise rovněž uvedla, že ochranná maska by měla být zlikvidována po čtyřech hodinách používání.

Zoufalí lidé se proto před smrtícím virem chrání vším, co jim doma přijde pod ruku. Ochrannou roušku jsou schopni udělat z obyčejného salátu! Na snímcích je vidět také muž, který si přes tvář dal masku vyrobenou z plastových lahví, další muž do města vyrazil se slupkou grapefruitu přes obličej a jiný s plastovým pytlem! Někteří, aby nemuseli každé čtyři hodiny vyměňovat roušku, do ní vkládají menstruační vložky. Nové využití našla i podprsenka.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

2222 ( 31. ledna 2020 13:14 )

Ten s tou hlávkou zelí na hlavě nemá chybu

zada ( 31. ledna 2020 11:59 )

Zřejmě pisálek nepoznal opravdové zoufalství. Co není může být. Každý si bohužel v některých situacích musí pomoci sám. Snaha se cení. Nejhorší je čekat s nataženou dlaní....že pisálku!!!

a-z- ( 31. ledna 2020 10:13 )

Tak to vypadá, že Číňani jsou v recyklaci zase o kousek napřed.

tolki5 ( 30. ledna 2020 23:08 )

At si kazdy ji co chce. Kdyz uz kvuli tomu ale musi zabijet zvire, necht to udela rychlym a civilizovanym zpusobem. A ne, ze bude zvire pred smrti tryznit, mucit nebo ho necha uhynout zizni nacpane v kleci. Narval bych ty sikmace do klece a nechal napospas tomuhle uzasnemu viru, ktery zase zplodili svoji krutosti a bezcitnosti. Neni mi jich ani trochu lito a preji jim to.

offline ( 30. ledna 2020 19:19 )

Ty velké PET láhve jsou kouzelné. Očekávám, že se to začne nosit běžně i bez viru, jako originální módní doplněk. Pán v bance s láhví na hlavě je TOP!

Zobrazit celou diskusi