Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Inspektor Vězeňské služby Milan (†51) zemřel při požáru: Kolegové uspořádali sbírku pro jeho děti

Milan Justa zahynul při požáru. Kolegové vypsali veřejnou sbírku pro jeho nezletilé děti.
 (Autor: NOS PČR )
Autor: chal - 
15. prosince 2019
21:18

Na konci října vypukl požár v jednom z bytů na bílinském sídlišti Za Chlumem. Oheň si bohužel vyžádal jednu oběť, 51letého příslušníka Vězeňské služby ČR Milana Justa. Vrchní inspektor strážní služby měl dvě děti, které se po tatínkově smrti ocitly ve velmi složité finanční situaci. Milanovi kolegové pro ně proto vyhlásili veřejnou sbírku.

Neuvěřitelná tragédie potkala rodinu Milana Justa z Bíliny na Teplicku. Padesátník pracující jako vrchní inspektor strážní služby v teplické vazební věznici 28. října nešťastně zahynul při požáru, který mezi druhou a třetí hodinou ráno propukl v jeho bytě.

Tragédie tvrdě dopadla především na dvě Milanovy nezletilé děti. Dvanáctiletá Lucie a o rok mladší Milan se rázem ocitli ve velice těžké životní situaci. Sourozenci se naštěstí mohou spolehnout na pomoc Milanových kolegů z Nezávislého odborového svazu Policie ČR (NOP PČR), kteří pro ně založili veřejnou sbírku.

Vybrané peníze budou poskytnuty na zajištění budoucnosti Milana a Lucie. „I když spolu nežili ve společné domácnosti, byl vždy milující otec, děti ho pravidelně navštěvovaly a měli spolu krásný vztah,“ popsal NOP PČR na svých webových stránkách.

Milanovi zbývaly pouhé čtyři dny, aby mohl oslavit 23 let práce u vězeňské služby. Podle kolegů byl v kolektivu velmi oblíbený. „Byl vždy veselý, přátelský, spolehlivý a nikdy nepokazil žádnou legraci,“ napsali.

Dárci mohou peníze zasílat na transparentní účet s číslem 4200555535/6800, variabilní symbol 18218. Sbírka poběží až do 31. ledna příštího roku.

Okolnosti Milanovy smrti byly velmi dramatické. Požár v jeho bytě propukl zřejmě mezi druhou a třetí ráno. Plameny Milana v bytě zřejmě uvěznily, takže se nemohl dostat ven. Pomoci se mu podle informací FTV Prima pokusili strážníci, kteří pod oknem jeho bytu otevřeli kontejner.

Ačkoliv byl Milan přes parapet otevřeného okna vykloněný, už nereagoval na podněty a ze čtvrtého patra tedy neskočil. „Nejevil známky života. Byl popálený na velké části těla. O jeho záchranu se snažily dvě posádky. Oživit se ho nepodařilo. Podlehl těžkému zranění,“ řekl mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Zobrazit celou diskusi