Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Učitel angličtiny Jackson se v Praze léčí z rakoviny: Doma jsem přišel o kamarády, prozradil

Učitel angličtiny Jackson se v Praze léčí z rakoviny: Doma jsem přišel o kamarády, prozradil
Učitel angličtiny Jackson se v Praze léčí z rakoviny: Doma jsem přišel o kamarády, prozradil  (Autor: GoFundMe)
Autor: dce - 
16. listopadu 2019
22:56

Jackson Smith učí v Praze angličtinu, ve volných chvílích se objevuje i jako stand-up komik. Angažuje se i v mnoha charitativních organizacích. Před pár měsíci se ale dozvěděl zdrcující zprávu - po třech letech se mu vrátila rakovina. I když má zaplacené pojištění, kvůli léčbě nemůže už moc pracovat a nezbývají mu finance. Jeho kamarádi prosí o pomoc na sociálních sítích.

Jakson byl poprvé diagnostikován s velmi agresivním typem non-Hodgkinova lymfomu už před třemi lety, po chemoterapii to ale vypadalo dobře. Jenže letos začátkem léta mu lékaři sdělili zdrcující zprávu - rakovina je zpět. 

Mladý Američan z Kalifornie se v Praze už delší dobu živí jako učitel angličtiny a vystupuje i jako stand-up komik. „V San Diegu jsem přišel o pár kamarádů, když jsem onemocněl poprvé. Byli příliš vyděšení z toho, že by měli mít kamaráda s rakovinou, tak mě prostě opustili. To, že máte rakovinu, je na nic. A to, že kvůli tomu přijdete o kamarády, je taky na nic,“ popsal Jackson.

Jak je ale vidět, v Praze má kamarádů spousty - jeden z nich se na crowfundingové stránce GoFundMe zasloužil o akci, která má Jacksonovi pomoci s financováním jeho potřeb během léčby. Tu mu platí pojišťovna. „Táta mě překvapil a zaplatil mi tu pojištění na zbytek roku, díky táto,“ prozradil mladík.

Během léčby ale nemůže učit, alespoň ne naplno - ze třídy se přesunul k počítači a pořádá alespoň online kurzy. „Boj s rakovinou není lehký a je mnohem víc stresující, když se léčíte v cizí zemi, kde mluví cizí řečí a jste odloučeni od své rodiny,“ vysvětlují kamarádi na GoFundMe.

„Jackson strávil značné množství svého času a talentu na charitě na důležité věci v Praze, pojďme mu taky pomoci,“ dodali kamarádi.