Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Holčička v třebíčském babyboxu: Krásně oblečenou Michalku odložili po pár dnech!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv Blesku)
Aktualizováno -
24. června 2019
18:19
Autor: yks - 
24. června 2019
16:06

Do babyboxu u třebíčské nemocnice umístil někdo malé miminko ženského pohlaví. Holčička je několik dní stará, zdravá a podle všeho v dobrém zdravotním stavu. Dostala jméno Michalka, údajně na přání zakladatele babyboxů Ludvíka Hesse.

Asi třídenní holčičku našli třebíčští zdravotníci poté, co se v pondělí v nemocnici rozezněl výstražný signál tamního babyboxu. 

Ihned poté, co senzor ohlásil manipulaci s dvířky od babyboxu, byla holčička převezena na dětské a novorozenecké oddělení. „Holčičku jsme ošetřili a oblékli. Její věk odhadujeme na zhruba tři nebo čtyři dny,“ potvrdila primářka dětského a novorozeneckého oddělení MUDr. Alena Holubová. Váha miminka při příjmu činila 2,94 kg a měřila 49 cm.

„Mohu potvrdit, že do našeho babyboxu umístil někdo v pondělí malé miminko. Je to zdravá holčička, jejíž stáří odhadujeme na několik dnů,“ potvrdil Blesk.cz mluvčí třebíčské nemocnice Radek Fukal. 

Nalezení holčičky ohlásila Nemocnice Třebíč na místně příslušný Orgán sociálně-právní ochrany dětí. Pěstouni se ale zatím dítěte nemohou ujmout. Zítra budou u holčičky provedeny odběry. Teprve pokud dopadnou dobře, nebude nic bránit tomu, aby se jí ve středu nebo ve čtvrtek ujali pěstouni, informovala nemocnice.

Podle zakladatele českých babyboxů Ludvíka Hesse se holčička čile k světu. Dostane údajně jméno Michalka podle osoby, která je mu blízká. V třebíčském babyboxu jde o první dítě vůbec, letos celkově o 11. děťátko, jehož blízcí se rozhodli využít této možnosti. Celkově už v babyboxech skončilo 191 dětí. 

Ve čtvrtek 27. června ve 12 hodin otvíráme v chomutovské nemocnici babybox nové generace v exkluzivní výbavě,“ informoval rovněž Hess.

money ( 25. června 2019 12:58 )

.. když někdo dá díte, upravené a opečovávaně do babyboxu tak to už musí být velmi závažný osobní důvod... a né že by ho chtěla utýrar a hodit do popelnice, ... jak tady někteří píšete.. Je mi matky líto že to musela udělat .

ivanak ( 25. června 2019 10:30 )

verka1 ( 25. června 2019 08:48 )

Ještěže máme babyboxy a holčička žije. Holčička ať se má v nové rodině šťastně

1pravda1 ( 24. června 2019 22:55 )

TO MĚLA DĚCKO NECHTĚNÉ RADĚJI UTÝRAT? NECHTĚLA HO TAK MOC, ŽE HO DALA DO BABYBOXU, nebo je také možné, že ji k tomu donutila nějaká situace, třeba znásilnění atd. Už tak je pro dítě hrozné, až se jednou dozví, že ho prostě matka odložila do schránky a nenapsala ani větu na rozloučenou ani ten datum narození. Nikdy se nedozví - proč, jestli má sourozence atd. Ale bude žít.

1pravda1 ( 24. června 2019 22:51 )

Je dobře, že nebude týraná a je v dobrých rukou. Ale co by to udělalo matce, otci, kdyby na lístek načmárali k tomu dítěti i datum narození, aby nemuselo mít narozeniny odhadem....to jen tak na okraj... VIDĚLA JSEM HOLKY ZA MŘÍŽEMI, ONA DALA HOLKU K ADOPCI - BYLA U LÉKAŘE A PRÁVNIČKY NEBO TAK NĚCO, A JE TO NEUVĚŘITELNÉ TY GENY. Matku našla a ta podoba je neskutečná, dokonce si taky píchá drogy, nepracuje a lepí se na bohaté chlapy. To výchova není nejdůležitější? Matku našla až v 19 letech...

Zobrazit celou diskusi