Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Batole přežilo tři chladné noci samo v horách: »Je to pravý horal!« směje se záchranář

Autor: rc - 
18. května 2019
15:39

Nejsou mu ještě ani dva roky a už dokázal sám přežít neuvěřitelné tři dny v drsné přírodě! Malý chlapec Kenneth Howard z Kentucky ve Spojených státech si hrál na zahradě, když náhle zmizel. Záchranáři ho našli o tři dny později živého a zdravého v horách.

»Pravý horal z Kentucky!« Tak začal přezdívat jeden záchranář malému Kennethu Howardovi, který dokázal přežít neuvěřitelné tři dny sám v přírodě. Kenneth, který je starý teprve dvaadvacet měsíců, si hrál v neděli na zahradě u rodinného domu ve městě Magoffin County. Bylo půl osmé večer, když ho jeho otec, který byl poblíž, naposledy viděl a pak chlapec náhle zmizel. „Bylo to jako by se prostě vypařil. Náhle byl pryč,“ uvedla jeho máma Samantha Moorová v rozhovoru pro televizní stanici WTVQ.

Zděšení rodiče okamžitě zavolali na policii a po malém Kennethovi začaly pátrat nejen záchranné složky, ale také dobrovolníci. Po batoleti se pátralo neuvěřitelných sedmašedesát hodin. Jak hodiny beznadějného pátrání ubíhaly, nikdo už nedoufal, že by se chlapec mohl najít živý. Ve středu ve dvě hodiny však záchranáři v horách uslyšeli dětský pláč.

Chlapec byl nalezen necelých 5 kilometrů od domova. Přesto, že byl dehydratovaný, byl Kenneth naprosto v pořádku. „Byl jsem tak šťastný. Nejlepší věc, která se stala v mém životě,“ řekl jeho otec Elden Howard pro televizní stanici WYMT.

mak ( 18. května 2019 20:01 )

Psi už neumí ani čerstvou stopu? 😲🙄

Zobrazit celou diskusi