Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tibor celý život pomáhal druhým: Mladý lékař najednou upadl a už se neprobral

Autor: DH - 
16. února 2019
15:15

Trnavská nemocnice truchlí. Řady jejích lékařů navždy opustil jeden z nejoblíbenějších členů týmu doktorů, mladý Tibor V. (†32), kterému krátce po službě selhalo srdce.

Tibor V. pracoval na anesteziologii v nemocnici v Trnavě. Podle spolupracovníků sloužil často i čtyřiadvacetihodinové směny, přesto znovu šel a školil mladé lékaře, jeho kolegové ho doslova milovali.

„Byl pro nás velkým sluníčkem. Stále chodil dobře naladěný,“ smutní po něm spolupracovníci.

Mladý doktor byl navíc dlouhodobým členem a prezidentem mládeže Červeného kříže. Pracoval i na záchrance. „Práce pro něj byla prvním posledním,“ řekli jeho kolegové Novému Času. Ti popsali i jeho poslední chvíle.

Tibor se podle nich vrátil ve středu 13. února domů ze směny, ale udělalo se mu nevolno. „Najednou spadl na zem, snažili jsme se ho probudit,“ popsali drama blízcí. Mladému lékaři ale selhalo srdce, přátelé z řad doktorů už mu pomoct nedokázali. „Byl andělem na zemi a teď bude na všechny dávat pozor už jen z nebe,“ řekl Novému Času jeho kolega Paľo.

sigmae ( 17. února 2019 11:23 )

jojo...máme tržní zdravotnictví. k tomu patří vymačkat doktory a personál "jako citron"

HledacPravdy ( 16. února 2019 21:29 )

A také je standartní na to umřít, když se makaj 24hodinovky..

w.mojko ( 16. února 2019 21:05 )

výroky nejakého dementného chudáka nemôžu nikoho vytočiť

w.mojko ( 16. února 2019 19:22 )

voorel: primitív vypotí zo seba len niečo úbohé, na viac totiž nemá (alebo podľa porekadla- Aké prasa, taký kvik...)

levandulova ( 16. února 2019 18:48 )

Rada bych vsem imbecilum tady oznamila, ze 24h smeny jsou standartni minimum, beznejsi jsou 32h smeny, kdy po sluzbe lekar neodchazi domu. Na ARU navic temer bez pauzy. Tyto sluzby jsou povinne. Pokud by je lekari neslouzili, nemocnice by se mohly zavrit. Jsou navic k bezne prac dobe. Lekari jsou takto silene pretezovani uplne bezne, proto se bouri a utikaji na zapad. Kecy jak byl workoholik, nebo ze slouzil "az" 24h sluzby, to je fakt vysmech. Vy budete plivat na doktory porad, at chteji skoncovat s prescasy nebo nucene pracuji, az jim selze srdce.

Zobrazit celou diskusi