Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Poslední rozloučení s vojačkou Andreou (†21): Dopis na rozloučenou rozplakal úplně všechny

Autor: DH - 
14. září 2018
20:19

Ve čtvrtek v obci Stará Voda na Slovensku doprovodili nejbližší na poslední cestu příslušnici slovenských ozbrojených sil Andreu (†21), která z neznámých důvodů spáchala sebevraždu skokem pod kola vlaku.

Ve čtvrtek 13. září proběhl pohřeb Slovenky Andrey (†21). Již několik hodin před ním se u kostela v obci Stará Voda začali scházet první přátelé, kamarádi, ale i ti, kteří sympatickou dívku znali pouze od vidění, aby se s ní naposledy rozloučili.

Při smutečním obřadu samotném pak byl pochopitelně nejhorší pohled na nejbližší členy rodiny, maminku Gabrielu, otce Lubomíra a taká na bratra Michala. Na kolegyni nezapomněli ani bratři a sestry ve zbrani z armády a mnoho kamarádů či spolužáků.

„Proč to udělala? To ví jen Bůh a ten nic nepoví, stejně jako ona. Nepokládejme si tedy otázky proč, ale děkujme za čas, s ní strávený. Ani jí nesuďte, radši na ni vzpomínejte v dobrém,“ vzkázal kněz nejbližším.

Největší emoce ale vyvolal dopis na rozloučenou, který přišel na řadu až na konci samotného pohřbu. Jeho přečtení obstarala kolegyně Andrey. V dopise nejprve dívka oslovila svoji maminku a prosila ji o odpuštění. Dále pak vzpomenula na otce i bratra, nejlepší kamarádku a kamaráda. Následoval dlouhý seznam všech, na kterých jí v životě záleželo. U každého ze jmen následoval krátký příběh, který popsal vztah k tomuto člověku. To rozplakalo snad úplně každého účastníka pohřbu. Dopis byl zakončen prosbou, aby byl přečten na pohřbu.

Celý smuteční průvod se pak odebral na místní hřbitov, kde Andrea nakonec spočinula ve sněhobílé rakvi za zvuků tří čestných salv.

Co se týče činu samotného, policie zatím nezná motiv sebevraždy a v dopise na rozloučenou též Andrea žádný konkrétní důvod neuvedla. Zůstává tak záhadou, co ubohou dívku přivedlo k tak tragickému konci jejího mladého a nadějného života.

Video: Michal (†40) se zastřelil před policisty! Obklíčili ho, protože je podezřelý z vraždy expřítelkyně (†40)

dvorece ( 15. září 2018 13:25 )

Napadá mě jediné - šikana. Vždycky na vojně byla.

snehulak ( 15. září 2018 09:05 )

Jako správná vojačka se měla zastřelit před nastoupenou jednotkou, ne?

renalek ( 14. září 2018 22:05 )

 Sloužila lidu a přišel nějakej problém!

Zobrazit celou diskusi