Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodina paterčat žádá o pomoc: Potřebujeme léky!

Autor: ljš - 
16. dubna 2018
05:00

Zima plná viróz a chřipek potrápila Česko a podepsala se i na paterčatech! Rodina přes sychravé měsíce vypotřebovala všechny léky z domácí lékárničky, která teď zeje prázdnotou. V rámci hmotné sbírky, která funguje už několik let, je ale možné rodině pomoci.

"Lékárnička během zimy vydala takřka všechny zásoby léků a sirupů - zejména na rýmu a kašel. Pokud se rozhodnete nám pomoci, velmi uvítáme, pokud nám ji pomůžete alespoň něčím z níže uvedeného naplnit," píše se na stránkách Rodinného centra Milovice, které rodině s paterčaty pomáhá a spravuje také transparentní účet, kam mohou lidé posílat finanční pomoc.

Několikrát do roka pak centrum vydává seznam věcí, které by rodině pomohly v její nelehké situaci. Většinou jde o oblečení a hračky. Nejnovější prosba však směřuje ke zmíněným lékům. Paterčatům došly spreje na rýmu, sirupy na kašel a pomohla by i vincentka, mořská voda nebo léky na snížení teploty. Vítány jsou také vitamíny pro děti a další doplňky.

Paterčata ráda kreslí a při jejich počtu by se tak podle centra hodilo elektrické ořezávátko na pastelky, shání se také dětské deštníky a zažehlovací korálky s podložkami. Rodinu by pochopitelně potěšilo také oblečení.

Rodina paterčat se dlouhodobě potýká s náročnou finanční situací, kterou navíc zkomplikoval spor o peníze z první dobročinné sbírky, na niž dohlížel Klub dvojčat a vícerčat. Ten loni převedl více než 600 tisíc korun na pražský magistrát, který je následně konečně předal rodině dětí. Mohl to však udělat pouze pomocí darovací smlouvy, kvůli čemuž však rodina přišla o sociální dávky. Na kontě v pořadí druhé sbírky je v současné době necelý čtvrt milion korun. Mezi nejštědřejší dárce patřil také zesnulý režisér Miloš Forman s manželkou.

Video  Paterčata na srazu vícerčat  - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...