Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Přehledně: Zeman strávil sedm týdnů v nemocnici. Vrátil ho tam covid, pak jmenoval Fialu

Aktualizováno -
28. listopadu 2021
13:15
Autor: kal, vei, vr, simao, for, ČTK - 
10. října 2021
12:10

Prezident Miloš Zeman strávil na podzim 2021 sedm týdnů v Ústřední vojenské nemocnici, což byla jeho zatím vůbec nejdelší hospitalizace v úřadu. Sanitka hlavu státu převezla z Lán do pražských Střešovic ve vážném stavu bezprostředně po volbách 10. října, aby se Zeman dostal zpět na zámek 25. listopadu. Obratem ho na nemocniční lůžko vrátila nákaza koronavirem, ale nakonec se prezident dostal na konci listopadu zpět do Lán, kde 28. listopadu jmenoval šéfa ODS Petra Fialu premiérem. Podívejte se na zásadní momenty v onlinu přenosu Blesk Zpráv.

  • Prezident Miloš Zeman se vrátil do nemocnice ve čtvrtek 25. listopadu jen pár hodin poté, co byl propuštěn. Při převzetí do domácí péče mu byl zjištěn covid.
  • Předchozí hospitalizace hlavy státu trvala přes sedm týdnů. Zeman byl převezen do ÚVN v neděli 10. října ve vážném stavu. Ve čtvrtek 4. listopadu přesunuli prezidenta z oddělení KARIM na standardní lůžko Rehabilitačního oddělení, v pondělí 15. listopadu se pak přesunul dál na běžné lůžko.
  • Politici začali řešit možný přesun pravomocí hlavy státu na premiéra a předsedu Sněmovny podle článku 66 ústavy v říjnu poté, co předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) oznámil, že prezident Zeman podle Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) nyní ze zdravotních důvodů není schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti.
  • V úterý 9. listopadu Senát uvedl, že pokud se stav prezidenta nezhorší a bude schopen jmenovat vládu, aktivaci článku 66 zatím řešit nebude. A prezident dal rozhovor Frekvenci 1 a pak i TV Nova.
  • Miloš Zeman se vrátil do ÚVN po necelých dvou týdnech, předtím ho propustili 22. září. Důvodem předchozí hospitalizace byla podle lékařů i Hradu jeho dehydratace i celkové vyčerpání, dostával infuze. Nicméně po návratu se začaly objevovat informace o tom, že Zeman trpí cirhózou jater.
  • Policie prověřuje, jestli někdo nefalšoval Zemanův podpis na dokumentu, kterým svolal jednání Sněmovny. A také to, zda nedošlo k trestnému činu neposkytnutí pomoci.
  • Prezident letos kvůli zdravotnímu stavu vůbec poprvé nevolil ve volební místnosti, ale přijela za ním komise přímo do zámku v Lánech. Hrad k tomu zveřejnil tři fotografie.

Video  Zeman: První rozhovor z nemocnice. O nechutenství prezidenta i Fialově vládě  - Frekvence 1
Video se připravuje ...

Hospitalizace prezidenta Zemana
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Andrej Babiš Andrej Babiš Jiří Ovčáček Jiří Ovčáček Miloš Vystrčil Miloš Vystrčil Miloš Zeman Miloš Zeman Petr Fiala Petr Fiala Policie ČR Policie ČR Poslanecká sněmovna Poslanecká sněmovna Senát ČR Senát ČR ÚVN ÚVN
Zobrazit nové zprávy
22:30
13. 10. 2021

Vážené čtenářky a čtenáři, děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete.

Veškeré dění kolem hospitalizace prezidenta Miloše Zemana a souvisejícího povolebního vyjednávání, ve kterém by měl sehrát klíčovou roli, budeme sledovat zase od čtvrtečního rána.

22:19
13. 10. 2021

Kancelář prezidenta už dnes žádné vyjádření nezveřejní, potvrdil Blesk Zprávám mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Včera Hrad sliboval vyjádření k dalšímu postupu hlavy státu při sestavování vlády.

Ovčáček dnes jen potvrdil, že se Zeman sejde s lídrem SPOLU Petrem Fialou, který o schůzku požádal. Termín není jasný, Fiala chce s prezidentem mluvit ve chvíli, kdy bude z oddělení intenzivní medicíny přeložen na standardní lůžko.

21:33
13. 10. 2021

Přinášíme souhrn dnešního dění kolem hospitalizace prezidenta republiky Miloše Zemana:

  • Premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro Právo komentoval dotaz, kdy by mohla proběhnout jeho schůzka s prezidentem původně plánovaná na tuto středu. „To přesně nevím. Možná za dva týdny, možná za tři. Uvidíme. Není to otázka na mě, ale spíš na ošetřujícího lékaře pana prezidenta a na nemocnici. Klíčové je, aby se pan prezident cítil lépe, do té doby není třeba zvlášť spěchat. To ale neblokuje procesy, které musí nastat, tedy svolání Sněmovny, její ustavení, demise vlády a pověření prezidentem někoho, kdo bude vyjednávat o vládě,“ řekl premiér a dodal: „Pokud bych pověření dostal, tak si rozmyslím, jestli ho přijmout, nebo ne.
  • Za prezidentem Zemanem dorazil hradní protokolář Kruliš, který nesl koše s květinami, tajemník hradní kanceláře Hlinovský pak nesl termoizolační box, který často slouží k převozu jídla.
  • „Pokud jde o prezidenta republiky, samozřejmě vyčkáme, s čím pan prezident vystoupí, jaký je jeho zdravotní stav. Já jsem se spojil s kancléřem pana prezidenta a požádal jsem o schůzku s panem prezidentem. Jsme domluveni, že o termínu setkání se budeme bavit ve chvíli, kdy pan prezident bude přemístěn z jednotky intenzivní péče na standardní pokoj a bude možné, aby realizoval svůj pracovní program,“ uvedl na tiskovce ve Sněmovně šéf ODS a kandidát Spolu na premiéra Petr Fiala.
  • Že předseda ODS Petr Fiala požádal prezidenta republiky Miloše Zemana, prostřednictvím vedoucího KPR Vratislava Mynáře, o setkání, potvrdil i hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

  • Premiér Babiš nadále počítá s tím, že se Zemanem se bude chtít setkat, až se zlepší prezidentův zdravotní stav. Řekl to dnes novinářům.

  • Podle Deníku N je prezident Zeman dezorientovaný a obtížně komunikuje. Jeho stav je vážnější, než Hrad přiznává, a nyní pro plnohodnotné plnění klíčové funkce ze své podstaty omezující být může.

  • Podle lékařů, které oslovil deník Aktuálně.cz, dva roky stará lékařská zpráva zveřejněná po prezidentově hospitalizaci problémy s játry nenaznačuje. Chronická cirhóza se přitom vyvíjí desítky let.
  • Střešovická nemocnice se v prohlášení na svých webových stránkách mimo jiné ohradila vůči „vyjádření jiných subjektů ať již do médií, nebo na sociálních sítích“. Podle ÚVN za ně nenese zodpovědnost.
  • Za prezidentem Zemanem dnes večer byla i jeho dcera Kateřina. Ta prezidenta navštěvuje, stejně jako první dáma Ivana, od neděle každý den. Podle reportéra Blesku strávila dnes v nemocnici necelé dvě hodiny.
19:59
13. 10. 2021

Před Ústřední vojenskou nemocnicí zachytili dnes už podruhé fotografové Blesku hradního protokoláře Vladimíra Kruliše s dárkovým košem. Doprovázel ho ředitel sekretariátu prezidenta republiky Jaroslav Hlinovský. Květinové koše donesli i dopoledne.

Ředitel Odboru protokolu KPR Vladimír Kruliš před střešovickou ÚVN, kde leží na jednotce intenzivní medicíny prezident Miloš Zeman (13. 10. 2021) Ředitel Odboru protokolu KPR Vladimír Kruliš a ředitel sekretariátu prezidenta republiky Jaroslav Hlinovský před střešovickou ÚVN, kde leží na jednotce intenzivní medicíny prezident Miloš Zeman (13. 10. 2021) Ředitel Odboru protokolu KPR Vladimír Kruliš a ředitel sekretariátu prezidenta republiky Jaroslav Hlinovský před střešovickou ÚVN, kde leží na jednotce intenzivní medicíny prezident Miloš Zeman (13. 10. 2021)
19:16
13. 10. 2021

Dcera Kateřina odchází ze střešovické ÚVN, kde leží na jednotce intenzivní medicíny prezident republiky Miloš Zeman. Prezidenta navštěvuje, stejně jako první dáma Ivana, od neděle každý den, podle reportéra Blesku strávila dnes v nemocnici necelé dvě hodiny.

Dcera Kateřina před střešovickou ÚVN, kde leží na jednotce intenzivní medicíny prezident Miloš Zeman (13. 10. 2021) Dcera Kateřina před střešovickou ÚVN, kde leží na jednotce intenzivní medicíny prezident Miloš Zeman (13. 10. 2021) Dcera Kateřina před střešovickou ÚVN, kde leží na jednotce intenzivní medicíny prezident Miloš Zeman (13. 10. 2021)
18:47
13. 10. 2021

To je úplně tragikomické. Když je někdo na jednotce intenzivní péče nebo na ARO a nedozvíte se, jestli je způsobilý vykonávat svůj úřad, ale řeknou vám, že měl meruňkovou buchtu… no to je úplně absurdní situace, kterou si donedávna ještě nikdo nedovedl představit. Znovu to vede ke spekulacím, proč to dělají a komu tím prospívají,“ uvedl šéf Senátu Miloš Vystrčil v rozhovoru pro Blesk. Jeho celé znění přineseme zítra v deníku Blesk a na webu.

18:06
13. 10. 2021

Včera hradní mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že se Pražský hrad chce vyjádřit k dalšímu postupu prezidenta Miloše Zemana při sestavování vlády ve středu. Prozatím se však média ani občané žádného klíčového prohlášení ze strany prezidentské kanceláře nedočkali.

17:40
13. 10. 2021

Podle lékařů, které oslovil deník Aktuálně.cz, dva roky stará lékařská zpráva zveřejněná po prezidentově hospitalizaci problémy s játry nenaznačuje. Chronická cirhóza se přitom vyvíjí desítky let.

„Podle lékařské zprávy nebyly krevní testy zcela v normě, ale nelze z nich usuzovat, zda v té době již byla cirhóza přítomna. Vyloučené to však není,“ komentoval lékařskou zprávu pro Aktuálně.cz rektor Ostravské univerzity Jan Lata, který je profesorem vnitřního lékařství. Očekával, že cirhózu by odhalilo sonografické vyšetření, které ale mělo podle zprávy normální hodnoty.

16:32
13. 10. 2021
!

V médiích se téměř denně objevuje řada spekulací, dezinformací a bohužel někdy i útočných vyjádření, která zaznívají v kontextu s hospitalizací pana prezidenta a neoprávněně vrhají stín na ÚVN,“ píše střešovická nemocnice v prohlášení na svých webových stránkách.

V ÚVN platí, že dobro pacienta je nejvyšší zákon. ÚVN jako zdravotnické zařízení je povinována dodržovat zákony České republiky. Vázána zákonem, nezveřejňuje nemocnice informace o pacientech, pokud si to sami nevyžádají. Každý pacient ÚVN je především vnímán jako člověk, který potřebuje léčbu, zdravotnickou péči, důstojné zacházení a pocit bezpečí,“ uvádí tisková zpráva ÚVN.

Nemůžeme o pacientech podávat informace, ale můžeme se ohradit, je-li napadána nebo znevažována poctivá práce odborníků, umocněná empatií, lidským přístupem a pochopením pro potřeby pacienta,“ dodává mluvčí zařízení Jitka Zinke a celý text provází ujištění, že se panu prezidentovi a všem pacientům ÚVN dostává náležité péče.

15:51
13. 10. 2021
!

Podle Deníku N je prezident Zeman dezorientovaný a obtížně komunikuje. Jeho stav je vážnější, než Hrad přiznává a nyní pro plnohodnotné plnění klíčové funkce ze své podstaty omezující být může.

Zeman totiž kromě již zveřejněných komplikací trpí mimo jiné i jaterní encefalopatií, což je závažná komplikace vyvolaná akutním nebo chronickým selháním jater. Encefalopatie se podle závažnosti projevuje různými psychickými a neurologickými příznaky, píše Deník N.

V nejlehčí formě jde o mírné zmatení, poruchy spánku a chování, v nejhorším, čtvrtém stupni je pacient v kómatu. Tento stav vyvolávají v mozku toxické látky, které nemocná játra nezvládají filtrovat, a dá se včasnou a cílenou léčbou zvrátit.

15:50
13. 10. 2021

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) je stále otázkou, koho prezident Miloš Zeman pověří jednáním o sestavení nové vlády. Rozhodnutí, zda by pověření případně přijal, chce vysvětlit nejdřív hlavě státu. Řekl to dnes novinářům. Babiš nadále počítá s tím, že se Zemanem se bude chtít setkat, až se zlepší prezidentův zdravotní stav. Zároveň se podle Babiše ANO připravuje na opoziční roli.

Babiš řekl, že o žádné vládě hnutí ANO nevyjednává. „Čekáme na to, že zasedne Sněmovna, a my, když nás osloví pětikoalice (Spolu a Piráti se STAN), tak budeme vyjednávat o složení Sněmovny,“ uvedl premiér.

Jedeme dál až do situace, kdy pan prezident někoho pověří. Otázka je, koho pověří, a jestli bych to byl já, jestli takové pověření přijmu,“ doplnil Babiš. Vysvětlit by svůj postup chtěl nejdřív Zemanovi.

Superdebata Blesku (7. 10. 2021): Andrej Babiš (ANO)
15:22
13. 10. 2021

Potvrzuji, že předseda ODS Petr Fiala požádal prezidenta republiky Miloše Zemana, prostřednictvím vedoucího KPR Vratislava Mynáře, o setkání.  Pan kancléř již s panem prezidentem o žádosti předsedy ODS hovořil. Pan prezident souhlasí. Schůzka se uskuteční, v pozdějším termínu,“ uvedl na twitteru mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček.

15:09
13. 10. 2021

Premiér Babiš nadále počítá s tím, že se Zemanem se bude chtít setkat, až se zlepší prezidentův zdravotní stav. Řekl to dnes novinářům.

13:49
13. 10. 2021

Fiala požádal o schůzku se Zemanem, čeká se na přemístění na běžný pokoj

"Pokud jde o prezidenta republiky, samozřejmě vyčkáme, s čím pan prezident vystoupí, jaký je jeho zdravotní stav. Já jsem se spojil s kancléřem pana prezidenta a požádal jsem o schůzku s panem prezidentem. Jsme domluveni, že o termínu setkání se budeme bavit ve chvíli, kdy pan prezident bude přemístěn z jednotky intenzivní péče na standardní pokoj a bude možné, aby realizoval svůj pracovní program," uvedl na tiskovce ve Sněmovně šéf ODS a kandidát Spolu na premiéra Petr Fiala.

13:17
13. 10. 2021
!

Senát zřejmě bude iniciovat převod pravomocí prezidenta v závislosti na prognóze Zemanova zdravotního stavu a až po ustavení nové Poslanecké sněmovny.

13:07
13. 10. 2021

Před ÚVN ve Střešovicích je živo. Za prezidentem Zemanem dorazil hradní protokolář Kruliš, který nesl koše s květinami, tajemník hradní kanceláře Hlinovský pak nesl termoizolační box, který často slouží k převozu jídla.

Hospitalizace Miloše Zemana: Protokolář Kruliš před ÚVN s koši květin (13.10.2021) Hospitalizace Miloše Zemana: Protokolář Kruliš před ÚVN s koši květin (13.10.2021) Hospitalizace Miloše Zemana: Protokolář Kruliš před ÚVN s koši květin, tajemník hradní kanceláře Hlinovský s boxem na jídlo (13.10.2021)
11:40
13. 10. 2021

Rakušan: Chybí zpráva o prognóze Zemanova zdraví

„Já nemám žádnou speciální linku, takže já skutečně vycházím spíš z těch mediálních zpráv a podle těch skutečně se stav pana prezidenta od toho nedělního, který opravdu nevypadal příliš dobře, tak se zlepšil. Zaplať pánbůh za to. Přejme panu prezidentovi brzké uzdravení, což je přání jemu osobně, ale samozřejmě to přání i toho typu, aby pan prezident se byl schopen věnovat svým pravomocem, svým Ústavou daným kompetencím. A to by určitě té situaci pomohlo. Jestli se ten stav lepší, je to určitě dobrá zpráva,“ řekl šéf STAN Vít Rakušan v pořadu Epicentrum na Blesk.cz.

„My připravujeme náš scénář bez toho, abychom věděli, jak pan prezident v nejbližších hodinách rozhodne,“ podotkl. „Říkat, že jeden z nejdůležitějších hráčů povolebního vyjednávání nechybí, pokud teď nekomunikuje s ostatními partnery, tak to by samozřejmě bylo falešné. Chybí a určitě čekáme, až se do toho zapojí,“ pokračoval Rakušan.

Chybí mu však informace nikoli o Zemanově přesné diagnóze, ale predikci dalšího vývoje a toho, kdy by se Zeman mohl vrátit k úřadování. „Já chápu, že pokud pan prezident osobně nesouhlasí s tím, aby byla zveřejněna přesně jeho diagnóza, asi bychom toto měli ctít i u těch nejvyšších ústavních činitelů. Ale minimálně by tady měla být nějaká zpráva, která by predikovala, zda a kdy se pan prezident bude moci vrátit ke svým povinnostem. Tohle mě v tom celém nejvíc chybí. Kdyby tady byla informace: nechte panu prezidentovi týden absolutního klidu, nešťourejte se v jeho soukromí ani zdravotním stavu, my za týden vám řekneme, kdy a za jakých okolností se prezident vrátí do úřadu - tak vlastně by mě tahle zpráva uspokojila a nic dalšího bych nezjišťoval. My jsme takovou nedostali,“ postěžoval si Rakušan.

Lídr Starostů Vít Rakušan v Epicentru 13.10.2021
11:13
13. 10. 2021

Ve Sněmovně začalo jednání koalice Spolu a PirStan k formování společné vlády. Dnes by měl vzniknout harmonogram práce na programovém prohlášení.

10:42
13. 10. 2021

V naší historii zemřeli ve funkci dva prezidenti: Klement Gottwald a Antonín Zápotocký. Jak si vysvětlit, že dnes, v roce 2021, nemáme skoro žádné informace, kdežto o nich noviny informovaly co den včetně tlaku či tělesné teploty? Na to se zeptal Blesk historika Michala Macháčka.

„Záleželo na situaci a hloubka zpráv byla také různá. Soukromí, ba zdraví předlistopadových prezidentů bylo spíše tabuizováno. Přesto, či právě proto vznikaly různé spekulace třeba i o tom, že ten člověk už nežije, že ho zavřeli, protože se dostal do nemilosti zbytku komunistů. A stát si uvědomil, že nejlepší způsob, jak spekulacím zabránit, je začít aspoň formálně informovat. Bylo to hodně vidět u Antonína Zápotockého předtím, než roku 1957 zemřel na problémy se srdcem, a týkalo se to také Ludvíka Svobody. Tam také po čase začaly chodit pravidelné zprávy, které zveřejňovalo Rudé právo.“

Historik reagoval i na dotaz, že i u prvních prezidentů hrálo zdraví roli, abdikovali Masaryk i Beneš. Měli to v něčem podobné?

„Oba na tom byli už velice, velice špatně. Víme u Masaryka, že měl problém i se podepsat, tak mu vyrobili faksimile – razítko s podpisem. Měl problémy s pohybem a vědomím, někdy nekomunikoval nebo přecházel do angličtiny a bylo vidět, že velice trpěl. Když skončil, měl dokonce říci, že je konečně volný. U Edvarda Beneše byl odchod uspíšen politikou, protože nesouhlasil se schválením nové ústavy, kterou považoval za nedemokratickou,“ uvedl Macháček.

9:51
13. 10. 2021

„Pokud bych pověření dostal, tak si rozmyslím, jestli ho přijmout, nebo ne. Hnutí ANO zatím rozhodlo o vyjednávacím týmu o složení Sněmovny, to je základ. Pověření od prezidenta k sestavení vlády jsem nedostal a ani jsem ho nemohl dostat, protože k tomu může dojít až po ustanovení Sněmovny a jejích orgánů a následné demisi vlády,“ uvedl pro Právo také premiér Andrej Babiš (ANO). 

Superdebata Blesku (7. 10. 2021): Andrej Babiš (ANO)
9:47
13. 10. 2021

Premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro Právo komentoval dotaz, kdy by mohla proběhnout jeho schůzka s prezidentem původně plánovaná na tuto středu. „To přesně nevím. Možná za dva týdny, možná za tři. Uvidíme. Není to otázka na mě, ale spíš na ošetřujícího lékaře pana prezidenta a na nemocnici. Klíčové je, aby se pan prezident cítil lépe, do té doby není třeba zvlášť spěchat. To ale neblokuje procesy, které musí nastat, tedy svolání Sněmovny, její ustavení, demise vlády a pověření prezidentem někoho, kdo bude vyjednávat o vládě,“ řekl.

9:30
13. 10. 2021

Kdy přesně přijde oznámení z Hradu, resp. Ústřední vojenské nemocnice? „Termín není stanoven,“ vzkázal Blesku hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Zemanův stav je prý stabilizovaný. Hradní suita ale mlčí: A strany po volbách neví, co dál
8:57
13. 10. 2021

Prezident Miloš Zeman si po včerejších meruňkových knedlících má pochutnat k obědu na vinné klobáse, uvedl v úterý hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Méně jasné je to, co a jak prezident řekne nebo za něj Hrad vzkáže směrem k vládě. Podle informací Blesku nicméně půjde o písemné vyjádření, ne o tiskovou konferenci.

7:15
13. 10. 2021

Pafko: Na ARO prezident nemůže vykonávat svoji funkci

Novináři i sami politici se začali ptát, jaký je skutečný zdravotní stav hlavy státu a zdali je Miloš Zeman schopen výkonu své funkce. Podle emeritního přednosty III. chirurgické kliniky 1. LF UK a FN Motol Pavla Pafka je logické, že prezident nemůže nyní plnit všechny činnosti spojené s funkcí prezidenta. Musí totiž přijímat velvyslance, jezdit na různé diplomatické schůzky a zastávat mnoho jiných úkolů a úkonů. „Funkce prezidenta není jen o tom, že sedí a píše, ale jeho funkce je velmi široká. Je-li někdo na jednotce intenzivní péče nebo na ARO, samozřejmě že nemůže takovou funkci dělat. Nechápu emoce kolem toho. Je práce neschopný, leží v nemocnici,“ zdůrazňuje odborník a vyzývá ke zklidnění celé debaty. 

Video  
Video se připravuje ...
7:07
13. 10. 2021

Ústavní právník Jan Kysela zpochybňuje akty, které vznikají v nemocnici za stavu, stejně tak i slova premiéra Andreje Babiše (ANO), který po dvou dnech přišel s prohlášením, že mu prezident těsně před převozem do nemocnice slíbil v neděli, že ho pověří sestavením vlády. Prezident Miloš Zeman jmenoval předsedu krajského soudu v Brně z ARO vojenské nemocnice, dekret podepsal ještě v Lánech.

„Nemyslel jsem si, že z jednotky intenzivní péče vzejdou takové akty,“ reagoval ústavní právník Jan Kysela pro Blesk Zprávy na fakt, že prezident Miloš Zeman ze speciální jednotky Ústřední vojenské nemocnice rozhodl o jmenování nového předsedy Krajského soudu v Brně.

„Dekret může předat kdokoliv. Jde ale o to, jestli neexistují nějaké pochybnosti, že jde skutečně o vůli prezidenta,“ míní Kysela, podle kterého takové jmenování „kulhá“ morálně, nikoliv ústavně. Okolí prezidenta by hlavě státu mělo podobné akty rozmluvit.

„Pokud prezidenta převáželi před dvěma dny na jednotku intenzivní péče (v neděli, pozn. aut.), ve stavu, který jsme měli možnost sledovat, tak mi nepřipadá úplně pravděpodobné, že při dobré mysli a v dobré kondici úřaduje včetně jmenovacích aktů,“ dodal Kysela pro Blesk Zprávy.

Ústavní právník Jan Kysela

PPP150W ( 28. listopadu 2021 12:46 )

Tohle neuvěřitelně trapné a smutné divadlo naši zemi zviditelní na hodně dlouhou dobu. Neskutečné. Nikdy bych neřekl, že se nějaká vláda v čele s prezidentem k něčemu takovému sníží. To v sobě nemají špetku cti? A co hůř. Celá ta šaráda je živnou půdou pro nechutné a dehonestující reakce , které na sebe jistě nenechají dlouho čekat. Důstojnost úřadu prezidenta této země byla zašlapána na samé dno. Při tom stačilo, aby měl jeden jediný člověk špetku sebereflexe a nelpěl na něčem tak pomíjivém, jako je moc. Nemocný mocnář. Velmi smutné.

gogo56 ( 28. listopadu 2021 11:07 )

ten se na to třese Krhounek!!¨

kolotoc49 ( 28. listopadu 2021 10:46 )

jen at nám nejlepší prezident od špinavého převratu havla vydrží ještě dvacet let at potrápí slepenec křivá­ku,kmo­tru,u­dava­ču kde vyniká Gazdík neuvěřitelné zákeřný,křivák,zlo!

ingmarie ( 28. listopadu 2021 10:01 )

Seriál o prezidentu Zemanovi je nekonečný trapný bizár

hulmihosoudruhu ( 27. listopadu 2021 00:06 )

Nejeví známky virózy, ale jeví známky života?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa