Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pivní hříšníci: Kalousek zaplatí za návštěvu hospody 3000, Jurečka dostal flastr za pivo na ulici

Aktualizováno -
16. prosince 2020
16:35
Autor: ČTK, pom, vei - 
16. prosince 2020
15:13

Šéf KDU-ČSL Marian Jurečka a šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek dostali od pražského magistrátu pokutu za porušení vládních opatření proti šíření covidu-19, uvedl dnes náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN). Oba politici porušili opatření tím, že si dali pivo - Kalousek v uzavřené restauraci při čekání na jídlo, Jurečka na ulici. Proti rozhodnutí mohou ještě podat odpor. Kalousek Blesk Zprávám řekl, že v jeho případě činí pokuta 3000 korun a že ji zaplatí.

„Byly vyřešeny přestupky pana Kalouska a Jurečky, byly vyřešeny pokutou. Stále se ještě řeší ta záležitost s návštěvou restaurace na Vyšehradě, ta by měla být vyřešena do konce letošního roku,“ řekl dnes náměstek Petr Hlubuček. Výši pokuty magistrát na dotaz Blesk Zpráv neupřesnil s tím, že je nemůže blíž komentovat. „Výši sankce nesdělujeme i s ohledem na skutečnost, že řízení nebylo ukončeno. Byla pouze ukončena jedna fáze, a to vydáním příkazu. Nyní mohou pánové zaplatit, nebo proti tomu je možné podat odpor,“ doplnil pro Blesk Zprávy Hlubuček.

Marian Jurečka (KDU-ČSL) si v podvečer 17. listopadu dal pivo z výdejního okénka restaurace a vyfotil si s ním selfie. Snímek sice následně ze sítě smazal, poté se však omlouval Marian Jurečka (KDU-ČSL) si v podvečer 17. listopadu dal pivo z výdejního okénka restaurace a vyfotil si s ním selfie. Snímek sice následně ze sítě smazal, poté se však omlouval | Twitter

Kalousek Blesk Zprávám řekl, že v jeho případě činí pokuta za prohřešek 3000 korun. „Byla mi prý odeslána do Bechyně, tak ji logicky ještě nemám. Pan náměstek Hluboček byl tak laskav, že mě poslal do kopie příkazu. Vypálili mi tři tisíce, které klidně zaplatím. Kdybyste mi neposlal smsku, tak už to bylo odeslané z mobilní banky,“ reagoval Kalousek na vyměřenou pokutu pro Blesk Zprávy. „Odvolávat se samozřejmě nebudu,“ dodal předseda poslaneckého klubu TOP 09 a spěchal do Sněmovny na projednávání státního rozpočtu.

Jurečka na dotaz Blesk Zpráv řekl, že neví, jakou sankci mu úřad udělili. „Od začátku jsem si byl vědom toho, že šlo o chybu a ihned jsem řekl, že jsem připraven sankci uhradit. Žádné rozhodnutí mi dosud ještě nebylo doručeno, děkuji tedy panu náměstkovi za tuto informaci prostřednictvím médií,“ řekl Blesk Zprávám.

O Prymulovi se ještě nerozhodlo

Ve vyšehradském podniku Rio‘s se v říjnu uskutečnila schůzka tehdejšího ministra zdravotnictví Romana Prymuly se šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem a dalšími účastníky, po jejímž zveřejnění v deníku Blesk ministr ve funkci skončil.

Video  Snímky, které usvědčily Prymulu: V hospodě vlastním opatřením navzdory!  - Marek Pátek, Martin Hykl, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Náměstek Hlubuček uvedl, že magistrát nyní řeší asi 400 správních řízení v souvislosti s porušeními vládních opatření. „Z toho je asi 180 cizinců, kteří se nacházeli v Anenské ulici na party, která také proběhla médii,“ řekl.

V Anenské ulici koncem listopadu zasahovala policie v klubu, který byl i přes zákaz otevřený a konala se v něm nelegální party.

Strážníci městské policie podle Hlubučka od začátku září řešili asi 25 000 porušení vládních opatření a na místě uložili 1650 pokut v celkové výši 638.300 korun.

Do správního řízení předali 736 případů a zbytek vyřešili domluvou, dodal náměstek. V MHD podle něj strážníci řešili více než 17.000 případů nenošení roušek a uložili 770 pokut za zhruba 188.000 korun.

Správní řízení kvůli porušení opatření má na starosti kromě magistrátu i pražská hygienická stanice. Česká televize nedávno uvedla, že hygienici se chystají pokutovat také bývalého prezidenta Václava Klause za to, že byl na veřejnosti bez zakrytých úst a nosu při oslavách výročí událostí spojených se 17. listopadem na Národní třídě.

Hygiena se zabývá i Prymulou a Faltýnkem kvůli tomu, že neměli na schůzce ve vyšehradské restauraci roušku.

Video  Kalousek v Blesku: Nesmyslné počínání vlády! Psa nechápe, Vánoce stráví s maminkou  - Blesk
Video se připravuje ...

raskal ( 16. prosince 2020 18:50 )

Paráda, to je jako by mě dali pokutu 3Kč. K smíchu, Nedávno tady bylo video, kdy 19letýmu klukovi dali flastrra 10000Kč za to, že neměk roušku.

marmat ( 16. prosince 2020 18:26 )

Robert Zemanek:
Nádherně ta malá Domina převzala důtky od Kaldy All-inclusive !!!
Ta garantuje každým svým vystoupením další % pro ANO !!!
Je úplně posedlá.....
Vymýtání je ale asi taky ve 4 stupni PSA zakázáno!!!???

marmat ( 16. prosince 2020 18:21 )

Šéf KDU-ČSL Marian Jurečka a šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek dostali od pražského magistrátu pokutu za porušení vládních opatření proti šíření covidu-19, uvedl dnes náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN).
****­******­******­******­******­*******
No asi blafy Hřiba u Moravce (netušil vůbec o co jde (?) a i na druhý pokus mlel o pokutách za reklamy !!!§§§) se dostaly konečně věci do pohybu....
Jen pořád Náměstek HŔIBA absolutně netuší , že konkrétní pokuty za Vyšehrad
üž za Magistrát vybavila HYGIENA !!!!

1xTomasx1 ( 16. prosince 2020 18:11 )

3000 ran holí.

dostojevskij ( 16. prosince 2020 17:28 )

Mají jít příkladem!! Dělají si z nás srandu!!! Za urážku lidí alespoň milion!!! Ať jdou dělat za minimální mzdu!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa