Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Klaus mladší urážel šéfku TOP 09. „Hulvát,“ kontruje Czernin, zuří i kníže a Kalousek

Aktualizováno -
19. září 2020
22:32
Autor: simao - 
19. září 2020
20:10

Volby se blíží a atmosféra mezi politiky začíná houstnout. K přestřelce došlo mezi představiteli TOP 09 a Václavem Klausem ml. (Trikolóra) - a to poté, co se poslanec, odpadlík z ODS a syn exprezidenta navezl do šéfky Topky Markéty Pekarové Adamové. Na její slova o tom, že Trikolóra jsou extrémisté, reagoval tím, že je podle něj Pekarová „trochu hloupější a nepopulární“. Schytal to i od otců zakladatelů Topky.

Václav Klaus mladší se rozlítil. „Že se nás spousta sil snaží zatlačit do pozice extremistických zlých lidí, to se samozřejmě snaží. Když ale chodím mezi lidmi, tak takovou pozici rozhodně nemáme. Vnutit si ji rozhodně nenechám,“ uvedl v rozhovoru pro MF Dnes šéf Trikolóry.

Klaus ml.: Pekarová Adamová je trochu hloupější

Když přišla řeč na to, že za extremisty označila klausovce i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, nebral si vůči jediné ženě mezi předsedy parlamentních stran servítky. „Paní Pekarová je trochu hloupější a nepopulární, takže se na ni vždycky dobře útočí. Nereagujeme zase na každého,“ pronesl Klaus junior. 

Popudila ho slova Pekarové Adamové o tom, že by do koalice s extremisty z Klausovy nové strany nešla. „TOP 09 jednoznačně nejde do koalic nikde, ani na komunální úrovni, s komunisty a extremisty, takže s SPD a Trikolórou. To jsou strany, které s námi nemají nic společného, které vidí svět úplně jinak,“ vzkázala na TN.cz.

Pekarová: Pro hlupáka každý hloupý

Od představitelů Topky to nicméně Klaus ml. za svá slova k političce schytal. Ozvala se i sama Pekarová Adamová. „Těším se, že mi to poslanec Václav Klaus mladší řekne do očí, ale moje zkušenost je taková, že jediné jeho ‚hrdinství‘ spočívá v silných slovech na sociálních sítích. Jak říká Forrest Gump: ‚Pro hlupáka každý hloupý‘,“ vzkázala na twitteru.

Schwarzenberg: Velký úpadek Klausova syna

Čestný předseda TOP 09 a nejstarší poslanec Karel Schwarzenberg se ohradil také. „Někteří házejí Václavy Klause st. a ml. do jednoho pytle. Omyl. Václav Klaus st., se kterým jsem měl mnoho rozporů, byl vždy zdvořilý. Václav Klaus ml. však zaútočil na Markétu Pekarovou Adamovou tak, jak v Evropě nebylo zvykem vyjadřovat se vůči ženám. Prostě sprostě nadával dámě. To je velký úpadek syna,“ podotkl kníže.

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek pak poznamenal: „Občas se najde politik, který se vhodnými obraty pokouší oslovit všechny hloupé zbabělce: ‚Volte mě, jsem jedním z vás! Jsem také hloupý zbabělec.‘ Uvidíme, jaký s tím bude mít Václav Klaus mladší úspěch.“

Czernin: Hulvát a nevychovanec

Do třetice se pak do Klause pustil i 1. místopředseda Topky, senátor Tomáš Czernin, kterého Pekarová Adamová porazila v boji o předsednické křeslo. „Václav Klaus ml. v MF Dnes hrubě napadl Markétu Pekarovou Adamovou. Na ideovou kritiku reaguje urážkami. Člověk, který se zaštiťuje ′tradičními hodnotami′ a neumí se chovat k dámě, je jen velkohubý hulvát a nevychovanec. Pane Klausi, omluvte se!“ vyzval Czernin Klause ml.

Svou předsedkyni vyrazil hájit i poslanec Topky Vlastimil Válek. „Je starou pravdou, že potrefená husa nejvíc kejhá, ale Václav Klaus mladší k demonstraci platnosti tohoto přísloví zvolil způsob nedůstojný gentlemana. Čímž dokladoval, co není. A kde nic není, ani čert nebere,“ zareagoval taktéž na twitteru.

Klaus ml.: Pekarová se od mládí živí v politice

Klaus ml. přitom v září v reakci na tvrzení Pekarové Adamové o extrémistech natočil video s kandidáty Trikolóry na Vysočině - po boku s prodejcem kávy, překladatelkou a optikem. „Já nechápu, proč je paní Pekarová a další uráží jako extrémisty. Měla by se jim omluvit. Možná je to proto, že sama nemá voličům co nabídnout, možná je to proto, že sama se od mládí živí v politice, to je pro mně extremismus. Ale neurážejte nás, neurážejte slušné lidi, kteří pracují a živit tuto republiku,“ vzkazoval Klaus, který je bývalým ředitelem prestižního gymnázia PORG.

Pekarová Adamová po vystudování andragogiky a personálního řízení na Filosofické fakultě UK a ekonomie a managementu na ČVUT pracovala několik let v obchodním oddělení jednoho z velkých operátorů, poté působila v personální a vzdělávací agentuře a zapojovala se též do  dobrovolnických prací - nejen v Česku, ale mj. i v dětských domovech v Arménii a Maroku či mezi postiženými v Srbsku.

Video  Pekarová Adamová: Nejsme ruská guberie. Vláda mlčí, šéf KSČM Filip hájí ruské zájmy.  - Facebook TOP 09
Video se připravuje ...

11karel11 ( 23. září 2020 13:02 )

To se ví už dlouho.

11karel11 ( 23. září 2020 13:01 )

Jen trošku? Mýlíte se pane Klausi ml., přidejte.

SCHWARZENBERG ( 20. září 2020 22:03 )

kéž by to s ním jeblo

SCHWARZENBERG ( 20. září 2020 22:02 )

Pekarová Adamová je snad ještě větší pyča než Udřenina. A má tetování v arabštině.

Viliam Kokavec ( 20. září 2020 20:12 )

Tedy p. Pekařová s tím vzděláním nic moc. No a že jste za celý svůj život pořádně nemakla je taky patrné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa