Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Parta buzerantů.“ Manžel hejtmanky Jermanové se opřel do jejího soupeře Kupky, zmínil blití

Autor: Mii - 
18. srpna 2020
22:57

Předvolební boj je v plném proudu, a to nejen mezi politiky, kteří kandidují v nadcházejících krajských volbách, ale i mezi jejich rodinnými příslušníky. Ukazuje to slovní výměna, která proběhla na facebooku pod příspěvkem kandidáta na hejtmana Středočeského kraje Martina Kupky (ODS). Jakub Pokorný, manžel současné hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), zde jejímu soupeři vzkázal, že je mu z něj „na blití“. Nešetřil ani dalšími ostrými slovy.

Těžko říct, co vedlo Pokorného k takovým slovům. Jsou ale z kategorie „mluva jako dlaždič“, tedy něco, co běžný člověk nikde veřejně nepíše. „Dobrý den pane Kupka, připadá mi, že jste objevil zrovna kopec. Je mi z vás na blití a ještě sebe toho knírače. Parta buzerantů,“ nešetřil kritikou Pokorný, jehož žena se nyní snaží obhájit post hejtmanky Středočeského kraje.

Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) se pustil do jejího protikandidáta Martina Kupky (ODS) Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) se pustil do jejího protikandidáta Martina Kupky (ODS) | reprofoto Facebook

Zřejmě i proto si pro svůj útok vybral právě místopředsedu ODS Kupku, který je jejím výrazným protikandidátem. Cítí, že politik občanských demokratů může Pokornou Jermanovou skutečně ohrozit? Dost možná ano.

Svůj komentář již nyní Pokorný po vlně kritiky smazal, na internetu ale stále existují obrázky, které dokazují, že se opravdu k podobnému útoku snížil. Dokonce vznikají i koláže, ve kterých lidé upozorňují, jak absurdní celé vyjádření bylo.

Kupka versus Jermanová

Sám Kupka se zatím ke slovům manžela své soupeřky nevyjádřil, místo toho svůj facebook dál plní příspěvky z předvolební kampaně „Postavme kraj na nohy“. Tu tráví především na kole, s kterým objíždí celý region. Ostatně i v příspěvku, který zaujal Jakuba Pokorného, šlo o pohled z kola.

Kupka je častým kritikem Jermanové Pokorné, sepsul například její záměr postavit u Lysé nad Labem edukační areál, kvůli kterému by došlo ke zničení cenného mokřadu. Kraj nakonec od záměru upustil. Místopředsedovi ODS vadí také vysoké odměny pro středočeské úředníky, požádal proto krajský úřad o vysvětlení.

Kauza s využíváním auta

Jakub Pokorný se s o 15 let starší Jaroslavou Jermanovou oženil v červnu 2016. Svatbu páru na zámku Konopiště si tehdy nenechal ujít ani současný premiér Andrej Babiš (ANO). Jermanová byla tu dobou místopředsedkyní Poslanecké sněmovny. Pár má spolu malou dcerku Emu, se kterou například nedávno ukázal na oslavě narozenin v Praze.

Jejich svazek se neobešel bez kontroverzí, například server Seznam Zprávy před časem upozornil, že Pokorný využíval služební vůz své manželky k cestám do kadeřnického salónu, kde pracoval. Později uvedl, že už se žádného krajského majetku nikdy nedotkne a novináře obvinil se stalkingu.

Video  Svatba Jaroslavy Jermanové na Konopišti. Pogratulovat přišel i Andrej Babiš  - Blesk - Marcel Mihálik, Robert Klejch
Video se připravuje ...

Jan Bláha ( 19. srpna 2020 13:28 )

Strejdo přečti si co napsalnovakalex, nemohla by to být pravda ?

deafista ( 19. srpna 2020 12:41 )

Jermanová je největší zlodějka státních financí na daném postu! Kolik z hejtmanů má tolik průserů - od big-platů fiktivním?(jména nejsou schopni sdělit) zaměstnancům - po různé rozkrádání, dokonce se traduje, že nosí služební hajzlpapír domů... To je také umění!

jajas ( 19. srpna 2020 12:32 )

Tak ještě že jsi "nám anonymním inteligentům" vysvětlil, že Vy(?) tu píšete foneticky, jak Vám(?) huba narostla, protože my bychom to fakt nepoznali! Sice nevím, kdo je to "Vy", ale mám pro Vás překvapení, foneticky se nepíše nikde! A je fakt, že "ze sebe děláte ještě větší blby než jste"! To Vám podepíšu.

jajas ( 19. srpna 2020 12:25 )

Moravce nesnáším, o Kupkovi toho moc nevím, ale co je to oproti dua Jermanová-Pokorný! Chlapec si je jistý v kramflecích a cpe se do politiky, místo aby makal ve svém kšeftu....Chápu, že se bojí o peníze a požitky z funkce manželky, protože pokud ji nezvolí, bude mít méně na rozhazování. Měl by držet "ústa"a "nehrát si na chlapa", protože kalhoty v této rodině nocí Jermanka!

Hujerka ( 19. srpna 2020 12:04 )

Stará, nestará, ale hezky to napsal p. Pokorný. Ty buzny v čele s Moravcem ať jdou do gay klubu a jsou radši ticho.Kupku jak já nesnáším, na Moravce se nemůžu ani podívat, na to koukat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa