Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Babiš zuřil: „Peníze rozdávané v bytě a arogance úředníků.“ Jágr i Nedvěd rádci přes sport

Aktualizováno -
4. února 2020
15:33
Autor: sab, simao - 
4. února 2020
13:30

Národní sportovní agentura, kterou bude mít pod palcem poslanec ANO a někdejší hokejový brankář Milan Hnilička, jeden ze zlatých hochů z olympiády v Naganu, bude mít řadu slavných rádců. Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý na tiskovce spolu s Hniličkou hájil smysl rady, která má hlídat, kudy potečou peníze ze státní pokladny do sportu.

Co jméno, to pojem, v poradním sboru se však objevili i politici – toho času těhotná poslankyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO) či Jan Birke (ČSSD). Národní sportovní agenturu povede poslanec ANO Milan Hnilička.

„Já bych tam nedával nejradši vůbec žádné poslance, viděl jsem to teď poprvé, doufejme, že to bude fungovat,“ řekl v reakci premiér Andrej Babiš (ANO).

„My jsme přišli samozřejmě s touto agenturou proto, aby se peníze do sportu dostávaly transparentně. Aby se nerozdávaly v hotelu Intercontinental nebo v nějakém bytě,“ říkal také Babiš.

Premiér Andrej Babiš (ANO) a poslanec a bývalý hokejový brankář Milan Hnilička Premiér Andrej Babiš (ANO) a poslanec a bývalý hokejový brankář Milan Hnilička | Facebook A. Babiše

Narážel přitom na kauzu někdejší náměstkyně exministryně Kateřiny Valachové (ČSSD) Simony Kratochvílové, která se měla scházet právě v bytě s někdejším šéfem českého fotbalu Miroslavem Peltou.

Babiš se dopálil

Babiš tuto kauzu „oprašuje“ opakovaně. „Ve vládě, ve které já jsem seděl, nikdy nebyla žádná korupce. Dobře víte, že naposledy korupce byla, když pod vedením paní Valachové se rozdělovaly peníze někde – pan Pelta a spol. – v nějakém bytě,“ říkal i během cesty do Izraele. „Čapí hnízdo? Totálně vymyšlená a už dneska politická kauza. Nesmysl. A střet zájmů? Že je lex Babiš? Jaký to má dopad na korupci...,“ říkal Babiš.

Dnes si však postěžoval i na jinou věc. Administrativní chyby jen loni připravily při přerozdělování peněz do sportu 337 sportovních klubů celkem o 80 milionů korun.

„Považuju to za absurdní, protože to byla naše koncepce, aby se dostaly peníze k dětem. Považuju to za neuvěřitelné, že kvůli byrokracii to nedostali. Jsem kvůli tomu skutečně naštvaný,“ cituje iSport.cz rozzuřeného premiéra.

Na svém twitteru obvinil Babiš z tohoto problému „arogantní úředníky“.

Jágr, Nedvěd, Štěpánek

„Je to poradní orgán předsedy (vlády), a proto jsem si zvolil lidi, se kterými už komunikuji, mám tam lidi, se kterými chci spolupracovat,“ uvedl šéf Národní sportovní agentury, poslanec a bývalý hokejový brankař Milan Hnilička (za ANO).

Na rozvoji sportu v Česku se přitom chce podílet řada slavných jmen. Třeba šéf kladenských hokejistů a stále ještě aktivní hráč Jaromír Jágr.

Premiér Andrej Babiš (ANO) při návštěvě školy v Rudné Premiér Andrej Babiš (ANO) při návštěvě školy v Rudné | Foto Blesk - Martin Přibyl

Ale také někdejší úspěšný fotbalový reprezentant Pavel Nedvěd, který pracuje pro italský Juventus Turín, či oštěpařka Bára Špotáková. Radit bude i lyžařka Kateřina Neumannová, tenista Radek Štěpánek či bývalý oštěpař Jan Železný.

karambol ( 5. února 2020 08:46 )

a co se stalo kmotrovi Peltovi,Valachové!! postoupili do první ligy kmotru na ty se nesahá že paní spravedlivá Bradáčová,Zemen na ty se neklekne není objednávka jako na Béma,­Řebíč­ka,To­polán­ka,No­váka,­Hrdlič­ku,Rit­tinka,­atd.

marmat ( 4. února 2020 19:42 )

KDOSI vědomě, či nevědomě naprosto devalvuje snahu a rozhodnutí vlády a premiéra...
KDO PŘESNĚ ???

marmat ( 4. února 2020 19:41 )

Je to peklo a ministr PLAGA by měl se souhlasem premiéra OBRATEM zveřejnit seznam
všech úředníků -"sabotérů" s opatřeními na jejich půso­bení/­plat/p­rémi­e/od­měny.
Nepochybně nás zajímá i jejich stranická příslušnost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa