Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Hodně úspěchů a nemačkejte hada!“ Bartoš, Hamáček či ženáč Vojtěch přejí do roku 2020

Autor: simao - 
1. ledna 2020
15:41

„Mačkáš mi hada, d*bile!“ Tahle věta z Výměny manželek obletěla před časem republiku, pro novoroční přání si její repliku vypůjčil šéf Pirátů Ivan Bartoš. Vážná i odlehčená přání si pro rok 2020 připravili na sociálních sítích politici, kteří nemají možnost vystoupit s televizními projevy jako třeba premiér Andrej Babiš (ANO), který na Silvestra tasil „motýle“.

Zatímco Andrej Babiš (ANO), Jaroslav Kubera (ODS) a Radek Vondráček (ANO) si na Nový rok naplánovali svá veřejná televizní vystoupení a novoroční zdravice, řada dalších politiků využila sociální sítě, aby se k nim přidali. 

A tak třeba vicepremiér a Babišův koaliční partner Jan Hamáček (ČSSD) si pochvaluje, že „za celý rok 2019 jsem navštívil desítky míst v naší zemi a potkal se s mnoha skvělými lidmi“ a že se mj. podařilo zvýšit „platy těm, kteří zachraňují životy“. „Rok 2019 byl úspěšný a já doufám, že rok 2020 bude ještě úspěšnější!“ vzkázal šéf sociální demokracie. A pochlubil se třeba fotkou s fenomenální rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou.

Rovněž vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) se na Nový rok pozastavila nad tím starým. A zafilosofovala si. „Nezáleží na tom, jestli je člověk ministrem, živnostníkem, zaměstnancem, rentiérem anebo je už zkrátka v důchodu. Všichni máme vyčleněno stejných 365 dní v roce a všichni máme těchto 365 dní označených letopočtem 2019 už pár hodin za sebou,“ vzkázala na facebooku.

I ona si pochvaluje své loňské cesty po Česku. „Naše země je plná inspirativních a dobrých lidí. A já jsem nesmírně ráda, že právě v takové zemi budu moci strávit i ten náš krásný nový rok 2020,“ uvedla Schillerová, která prý svou práci bere jako poslání.

Andrej Babiš a jeho silvestrovský pozdrav: "Máte rádi motýle?" tázal se premiér Andrej Babiš a jeho silvestrovský pozdrav: "Máte rádi motýle?" tázal se premiér | Twitter A. Babiše

To její vládní šéf Andrej Babiš (ANO) se ke konci roku odmlčel. Vyrazil totiž do Alp, vrátí se až 5. ledna. „Máte rádi motýle? Veselého Silvestra vám všem,“ vzkázal však přes twitter předtím, než na Nový rok odvysílají jeho novoroční zdravici.

Ženáč Vojtěch chce víc běhat

„Vánoční svátky jsou sice za námi, nový rok a s ním nové výzvy před námi! Dali jste si na příští rok nějaké předsevzetí? Já letos dostal pod stromeček skvělý dárek, který mi jednu takovou výzvu připravil! Budu se snažit více běhat a myslet na své zdraví,“ vzkázal ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), který loni udělal velký životní krok.

Vzal si za manželku svou dlouholetou přítelkyni Olgu Píšovou. „Známe se přes sedm let, oba jsme z Českých Budějovic, kde jsme se seznámili. Je to vztah ještě dávno před mým vstupem do politiky, ještě když jsem byl studentem na právnické fakultě, takže se mnou prošla poměrně dlouhý kus cesty,“ komentoval to v říjnu Vojtěch, na jehož svatbě nechyběl ani premiér Andrej Babiš (ANO).

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) si dal předsevzetí do roku 2020: Bude prý více běhat Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) si dal předsevzetí do roku 2020: Bude prý více běhat | Facebook A. Vojtěcha

Vedle toho Vojtěch děkoval na Nový rok zdravotníkům. „Chtěl bych Vám moc poděkovat za to, že nám pomáháte bez ohledu na to, jaký je zrovna den. Dlouhé pracovní směny, noci bez spánku a velmi náročná a zodpovědná práce si zaslouží náš obrovský respekt, obdiv a především vděčnost,“ vzkázal Vojtěch, který se prý v roce 2020 bude snažit o to, aby se podařilo zajistit adekvátní zázemí a podmínky ve zdravotnictví.

Bartoš: A nemačkejte hada!

Společně s manželkou Lydií Frankou poslal na Nový rok přání šéf Pirátů Ivan Bartoš. A narážel při tom na hlášku z reality show Výměna manželek, kde zazněla od jedné z účastnic Jany památná věta „Mačkáš mi hada, d*bile!“

Video  Nejdrsnější Výměna manželek! Rvačka během osmi očí!  - TV Nova
Video se připravuje ...

„Hodně úspěchů, síly, ale i zdraví a pohody na vaší cestě nejen v roce 2020. A nemačkejte hada!“ napsal na facebooku Bartoš.

Ivan Bartoš (Piráti) při novoročním přání s manželkou Lydií Frankou. A hadem Ivan Bartoš (Piráti) při novoročním přání s manželkou Lydií Frankou. A hadem | Facebook I. Bartoše

Pro změnu s pejskem se nechal zvěčnit někdejší ministr práce a sociálních věcí, milovník bazénků a selfie Zdeněk Škromach (ČSSD).

Zdeněk Škromach (ČSSD) a jehosvérázné PF do roku 2020 Zdeněk Škromach (ČSSD) a jehosvérázné PF do roku 2020 | Facebook Z. Škromacha

Maláčová s vráskami

To současná ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) si na konci roku pochvalovala, že se podařilo - i přes neshody v koalici - nakonec prosadit kompromisní navýšení rodičovského příspěvku o 80 tisíc korun. „Rodičák mi ′pomohl′ k nejedné vrásce na čele,“ přiznává Maláčová, která má s náměstkem na ministerstvu zahraničí Alešem Chmelařem (ČSSD) syna Gustava.

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) s manželem Alešem Chmelařem a synem Gustavem Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) s manželem Alešem Chmelařem a synem Gustavem | Facebook J. Maláčové

Pochvaluje si však třeba i zvýšení minimální mzdy a důchodů. A nebo znovuproplácení prvních 3 dnů nemoci. „Známe to všichni. Smrkáte, kýcháte... Ale vyležet se nemůžete, protože práce čeká. K tomu ′cestou′ nakazíte dva kolegy, jelikož si nemůžete dovolit být doma,“ popsala Maláčová, čemu je od 1. července 2019 konec. „Nikdo tak nemusí s teplotami trpět v práci,“ vzkázala.

Na twitteru zveřejnila svou novoroční zdravici ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). Vyzdvihla své kolegy na MMR, ale i starosty, se kterými spolupracuje. „Nejenom rodinné štěstí, ale i pracovní štěstí, pracovní tým a kolektiv je velmi důležité pro naplnění všech našich snů a představ. Jen v práci trávíme opravdu velkou část našich životů,“  říkala se sektem v ruce u adventního věnce.

Vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) popřál vše nejlepší z výšlapu. „Přeji vám z Prachovských skal, ať je i rok 2020 plný štěstí, radosti a úspěchů. Ať se vám daří v osobním i pracovním životě a baví vás každý den,“ vzkázal.

Co bychom se báli, na Prachovské skály: Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) odtud popřál vše nejlepší do roku 2020 Co bychom se báli, na Prachovské skály: Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) odtud popřál vše nejlepší do roku 2020 | Facebook K. Havlíčka

První dáma ODS Alexandra Udženija na facebooku popřála: „Chtěla bych Vám popřát všechno nejlepší do nového roku. Abyste dosáhli úspěchů, který jste si vytyčili, nenechali se odradit a vždy měli poblíž své milované.“

ciktr ( 2. ledna 2020 09:08 )

Přeju vsem zemanoidům, babišoidům ,koblihářům a lůzovskému odpadu nemoce,neštěsti a zubatou!
PROČ ?
👍👍👍👍👌👌👌😆😆😂😂🤣👍👍
Protože přesně to oni přejou nám a jinym co nemají rádi Zema a Babiše!!
A vyližte mi prdeI s karmou 👌😆😆😂😂🤣

dobryclovek ( 2. ledna 2020 08:36 )

cikrt!! ty obecný trotle vše co přeješ se tě brzy dotkne v rodině!! pamatuj na má slova! jen opravdový hovado,zruda muže přát někomu nemo­ce,neš­těstí,­zuba­tou!! čekej brzy se tě dotkne kdy to budeš nejmín očekávat!!!

ciktr ( 2. ledna 2020 07:59 )

Přeju vsem zemanoidům, babišoidům ,koblihářům a lůzovskému odpadu nemoce,neštěsti a zubatou!
PROČ ?
👍👍👍👍👌👌👌😆😆😂😂🤣👍👍
Protože přesně to oni přejou nám a jinym co nemají rádi Zema a Babiše!!
A vyližte mi prdeI s karmou 👌😆😆😂😂🤣

murQ ( 1. ledna 2020 20:25 )

Je po projevu Harryho Bureše.

ciktr ( 1. ledna 2020 19:38 )

Přeju vsem zemanoidům, babišoidům ,koblihářům a lůzovskému odpadu nemoce,neštěsti a zubatou!
PROČ ?
👍👍👍👍👌👌👌😆😆😂😂🤣👍👍
Protože přesně to oni přejou nám a jinym co nemají rádi Zema a Babiše!!
A vyližte mi prdeI s karmou 👌😆😆😂😂🤣

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa